Χρειάστηκε να περάσει μόλις μία ημέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για να εξασφαλίσει η Κάμαλα Χάρις όχι μόνο δωρεές – ρεκόρ, αλλά και την υποστήριξη αρκετών εκλεκτόρων των Δημοκρατικών για να λάβει και επισήμως το χρίσμα του κόμματος.

Έρευνα του Associated Press έδειξε ότι η κ. Χάρις είχε λάβει την έγκριση περισσότερων από 1.976 αντιπροσώπων, που χρειάζονταν για να κερδίσει την υποψηφιότητα στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας. Εκλέκτορες από τουλάχιστον 27 πολιτείες έχουν εκδώσει δηλώσεις, με τις οποίες υποστηρίζουν την Χάρις, σύμφωνα με το CBS.

Η εξέλιξη σημαίνει ότι είναι απίθανο μάλλον να δούμε άλλο στέλεχος να βγαίνει μπροστά κα να διεκδικεί το χρίσμα, όσο και εάν το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αποφύγει έως τώρα να εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, έκανε πολλούς να μιλούν για μία υποψηφιότητα Μισέλ Ομπάμα.

Η ίδια η Χάρις δήλωσε πως είναι «υπερήφανη» διότι «εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια» του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

106 ημέρες σκληρής δουλειάς για να νικήσουμε τον Τραμπ

Μιλώντας  στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας της στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, το βράδυ της Δευτέρας, η κ. Χάρις είπε στους ανθρώπους που εργάζονται για την νίκη της: «Έχουμε 106 ημέρες μέχρι την ημέρα των εκλογών και σε αυτό το διάστημα, έχουμε σκληρή δουλειά να κάνουμε».

Παρουσίασε παράλληλα το όραμά της για τη χώρα σε αντιδιαστολή με εκείνο του Τραμπ.
«Η εκστρατεία μας αφορούσε πάντα δύο διαφορετικές εκδοχές αυτού που βλέπουμε ως το μέλλον της χώρας μας», είπε. «Το ένα επικεντρώνεται στο μέλλον, το άλλο στο παρελθόν. Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να πάει τη χώρα μας προς τα πίσω… Πιστεύουμε σε ένα λαμπρότερο μέλλον που θα ανοίγει χώρο για όλους τους Αμερικανούς», είπε.

Υπογράμμισε επίσης τα επιτεύγματα του Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο χρόνος που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρός του ήταν «μία από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου».

Η κ. Χάρις έκανε λόγο για «roller coaster» συναισθημάτων, επειδή «αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν και ξέρω ότι όλοι αγαπάμε». Υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει σκληρά για να ενώσει τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τη χώρα συνολικά.

Μπάιντεν: Δώστε κάθε κομμάτι της καρδιάς σας στην Κάμαλα

Πριν ανέβει η κα Χάρις στη σκηνή, ο Τζο Μπάιντεν έκανε τα πρώτα του σχόλια μετά την αποχώρησή του από την κούρσα για τις εκλογές του 2024 μέσω βιντεοκλήσης.
Ευχαρίστησε τους βοηθούς και τους είπε να «αγκαλιάσουν» την κυρία Χάρις γιατί «είναι η καλύτερη».«Ξέρω ότι τα χθεσινά νέα ήταν συνταρακτικά και δύσκολα να τα ακούσεις, αλλά ήταν το σωστό», τους είπε ο Μπάιντεν.

Αναγνώρισε ότι η ομάδα είχε δώσει την «καρδιά και την ψυχή» της για να τον βοηθήσει να παραμείνει στο αξίωμα για δεύτερη θητεία, αλλά είπε, «Δεν θα πάω πουθενά» και υποσχέθηκε να παραμείνει «πλήρως αφοσιωμένος» στην εκστρατεία. «Ελπίζω ότι θα δώσετε κάθε κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής που δώσατε σε εμένα και στην Κάμαλα», τόνισε και κατέληξε: «Υπάρχει ακόμη ανάγκη να σώσουμε αυτή τη δημοκρατία. Ο Τραμπ εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για αυτό το έθνος».

Ο Μπάιντεν πρόκειται να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο την Τρίτη το απόγευμα μετά την απομόνωση στο Ντέλαγουερ.

Nαυτεμπορική