Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία επιβάλλει τους κανόνες της στην Ελλάδα

Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία επιβάλλει τους κανόνες της στην Ελλάδα

Γιώργος Αϋφαντής: Τα πράγματα έχουν πάρει μια πορεία, η οποία δείχνει κάποια πράγματα στους έμπειρους διπλωμάτες. Η Διακήρυξη Αθηνών βοηθά την Τουρκία να εφαρμόσει τα τετελεσμένα που είχε. Εσείς θα προσαρμοστείτε σε έναν κώδικα συμπεριφοράς που το βλέπουμε τώρα. Ούτε ένα αστείο δεν μπορεί να κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για εσωτερική κατανάλωση (σ.σ.F-35 θα έρθουμε νύχτα). Επιβάλλει φινλανδοποίηση. Εφαρμόρζεται οικονομική και πολιτιστική επιρροή εδώ και χρόνια.

Κάποιοι λένε, ότι “τους έχουμε”. Δεν είναι έτσι όμως. Γιατί εκτός από τα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα, οι Τούρκοι έχουν διάθεση να πεθάνουν. Το βλέπουμε σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη. Οι Τούρκοι αξιωματικοί πηγαίνουν και δίνουν το αίμα τους. Η άλλη πλευρά, δηλαδή εμείς, δεν κάνουμε το ίδιο, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέει ο Θουκυδίδης “ο αδύναμος υποχωρεί και ο δυνατός πηγαίνει όσο του επιτρέπει η δύναμή του”.

Βαθαίνει η δορυφοριοποίηση και οικονομική εξάρτηση. Αυτό επιδιώξει η Τουρκία. Στέλνει 5 πολεμικά πλοία και εμείς οπισθοχωρούμε. Κάποια στιγμή θα γίνει επεισόδιο και θα αποδώσουμε, όπως στα Ίμια. Εκεί επιβεβαιώθηκε πως μια χώρα δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

Στην Κύπρο όχι μόνο δεν πολέμησε η Ελλάδα, αλλά όσοι πολέμησαν τους εγκατέλειψαν. Τόσα χρόνια αφήσαμε τις ιστορίες τους θαμμένες. Έτσι πολεμούν τα διηρημένα κράτη. Αν η Κύπρος πέσει τη σύγχρονη εποχή, θα πέσει το Αιγαίο και η Θράκη. Αφού το μοντέλο της Τουρκίας αποδίδει. Το ίδιο θα κάνει και στα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα.

Αν αρχίζεις και δίνεις εθνική κυριαρχία, στο τέλος θα σε κατακτήσουν ολόκληρο. Οι ακριτικές περιοχές θα υποστούν τις συνέπειες.

Το επεισόδιο με τον συνοριοφύλακα είναι ξεκάθαρο. Δέχτηκε βολή από στρατιωτικό όπλο, όχι καραμπίνα.

O πρέσβης ε.τ.Γιώργος Αϋφαντής στην εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό στις 26 Ιουλίου 2024.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube