Το περιοδικό The Economist προκάλεσε την έκπληξη των χρηστών των social media χθες, 4 Ιουλίου, με ένα εξώφυλλο που κατακεραύνωνε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την ηλικία του και την καταλληλότητά του για το αξίωμα.

Πιο συγκεκριμένα, το εξώφυλλο έδειχνε ένα «Πι» για ηλικιωμένους με την προεδρική σφραγίδα πάνω του.

Κοινοποιημένο στο X, το νέο εξώφυλλο του πρακτορείου κέρδισε σημαντική προσοχή στην πλατφόρμα, έχοντας πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές μέσα σε λίγες ώρες. Πέρα από το προβοκατόρικο εξώφυλλο, το άρθρο βάζει στο στόχαστρο τον Μπάιντεν για την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ, αναφέροντας ότι απέδειξε πως είναι «ακατάλληλος» για πρόεδρος.

«Ήταν μαρτύριο το ντιμπέιτ»

Το δημοσίευμα ξεκίνησε αναφέροντας: «Ήταν μαρτύριο να παρακολουθείς έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο άνδρα να παλεύει να ανακαλέσει λέξεις και γεγονότα. Η ανικανότητά του να καταλήξει σε ένα επιχείρημα απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά η επιχείρηση της εκστρατείας του να αρνηθεί αυτό που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα ίδια τους τα μάτια είναι πιο τοξική και από τα δύο, επειδή η ανεντιμότητά της προκαλεί περιφρόνηση».

Και συνεχίζει: «Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν, δικαίως, ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για πρόεδρος. Αλλά το ντιμπέιτ και τα επακόλουθά του απέδειξαν ότι και ο Μπάιντεν είναι ακατάλληλος. Πρώτον, λόγω της διανοητικής του παρακμής. Ο Μπάιντεν μπορεί ακόμη να εμφανίζεται δυναμικός κατά τη διάρκεια σύντομων, σεναριακών εμφανίσεων. Αλλά δεν μπορείτε να διοικήσετε μια υπερδύναμη με αυτόματη εντολή. Και δεν μπορείς να αναβάλλεις μια διεθνή κρίση επειδή ο πρόεδρος περνάει μια κακή νύχτα».

«Πρέπει να εμπιστευτούμε σε κάποιον που δεν μπορεί να τελειώσει μια πρόταση για το Medicare τους πυρηνικούς κώδικες;», διερωτάται επίσης το μέσο.

Το κύριο άρθρο ακολούθησε διάφορα άλλα που δημοσιεύθηκαν από τους New York Times, τη Boston Globe και την Atlanta Journal-Constitution και προέτρεπαν τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το προεδρικό ντιμπέιτ του CNN με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ στις 27 Ιουνίου.

Ναυτεμπορική