ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 11 Ιουλίου 2024

Για άλλη μια φορά ομιλητής στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Ζελένσκι προς… σύσφιξη σχέσεων

Για άλλη μια φορά ομιλητής στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Ζελένσκι προς… σύσφιξη σχέσεων

REUTERS/KEVIN Mohatt

Ο Ζελένσκι, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέστρεψε στο Καπιτώλιο προς εμβάθυνση σχέσεων με τους Αμερικανούς βουλευτές και με το βλέμμα στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, σε περίπτωση εκλογής Τραμπ στην προεδρία.

Ο Ζελένσκι, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων όπως και με μέλη κοινοβουλευτικών επιτροπών που ασχολούνται με την άμυνα, τις δαπάνες, τη διπλωματία και την εθνική ασφάλεια.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Μαρκ Ουόρνερ.

Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου πραγματοποιείται εν μέσω βαθιάς αβεβαιότητας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Άκυρο» από Τζόνσον σε ταξίδι στο Κίεβο
Ο Ζελένσκι απένειμε τον Σταυρό του Τάγματος Τιμής της Ουκρανίας στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ προτού γευματίσει με ομάδα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών γερουσιαστών. Αργότερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικάνο Μάικ Τζόνσον, και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τον προσκάλεσε στο Κίεβο.

Ο Τζόνσον, στενός σύμμαχος του Τραμπ, απάντησε ότι είναι δύσκολο να βρει χρόνο για το ταξίδι αυτό πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Φυσικά και θα το θέλαμε. Το πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο μέχρι τις εκλογές, οπότε είναι δύσκολο να βρούμε τον χρόνο να πάμε, αλλά φυσικά θα το θέλαμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Reuters, δύο σύμβουλοι του Τραμπ του παρουσίασαν ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, στην περίπτωση που κερδίσει στις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου. Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, μια προειδοποίηση προς το Κίεβο ότι για να λάβει περαιτέρω αμερικανική βοήθεια θα πρέπει να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube