REAL TIME |

Freedom of Press: Νέο φιάσκο με το κατεστραμμένο cd στη Δίκη Καραϊβάζ

Freedom of Press: Νέο φιάσκο με το κατεστραμμένο cd στη Δίκη Καραϊβάζ

Κατά τη δικάσιμο της 25ης Ιουλίου 2024 το δικαστήριο ζήτησε από τους δικηγόρους Παυλεα και Χαριτατο, οι οποίοι εκπροσωπούν τη μητέρα και την αδερφή του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, να παραδώσουν σκληρό δίσκο που περιέχει το υλικό από το κατεστραμμένο cd.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το cd που περιείχε ανακτηθεντα στοιχεία από το κινητό του Καραιβαζ, προέκυψε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση και την καταγραφη των “αναγνωστεων”, ότι έχει καταστραφεί από… συρραπτικο.

Χθες, οι δύο δικηγόροι υποστήριξαν ότι διαθέτουν το υλικό του cd και πως αυτό αφορά μόνο επαφές του δημοσιογράφου από την εφαρμογή WhatsApp, και ότι μπορούν να το δώσουν στο δικαστήριο. Η Έδρα χθες δεν τοποθετήθηκε, ούτε είπε ότι θα το ζητήσει από την ΕΛΑΣ.

Σήμερα, όμως, το δικαστήριο κατά την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε τον σκληρό δίσκο από τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι τον έδωσαν λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο δεν… ανοίγει και ότι μπορεί να χρειαστεί η συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ…

Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα πώς ήταν τόσο σίγουροι οι δικηγόροι για το περιεχόμενο του (μόνο επαφές) από τη στιγμή που το σχετικό αρχείο δεν άνοιγε.

Όπως επίσης, γιατί οι εισαγγελικές αρχές, δεν κάλεσαν για κατάθεση τα πρόσωπα που συνομιλούσαν με τον δημοσιογράφο και για το τί συζητούσαν μαζί του σε μία εφαρμογή όπως το WhatsApp.

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στις επαφές ήταν ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλακης, τα οποία παραπέμπουν στον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί καμία έρευνα για το πώς καταστράφηκε το cd που ήταν στην κατοχή του δικαστηρίου, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές ότι το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να περιείχε και συνομιλίες.

Υπό αυτή την έννοια, μπορεί εύλογα να τεθεί υπό αμφιβολία και το υλικό που παρεδωσαν οι δικηγόροι στο δικαστήριο (σ.σ. να είχαν λάβει κι αυτοί δηλαδή αλλοιωμένο περιεχόμενο).

ΠΗΓΗ: Freedom Of Press

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube