Freedom House: “Το Αζερμπαϊτζάν είναι χώρα με “παγιωμένο αυταρχικό καθεστώς

Freedom House: “Το Αζερμπαϊτζάν είναι χώρα με “παγιωμένο αυταρχικό καθεστώς

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Freedom House παρουσίασε την έκθεση ” Χώρες σε μεταβατική περίοδο”, η οποία αξιολογεί την κατάσταση της δημοκρατίας σε 29 χώρες από την Κεντρική Ευρώπη έως την Κεντρική Ασία.

Η έκθεση χαρακτήρισε την Αρμενία ως δημοκρατία με “μεταβατικό ή υβριδικό καθεστώς”. Το ίδιο καθεστώς έχει και η Γεωργία. Το Αζερμπαϊτζάν χαρακτηρίστηκε ως χώρα με “παγιωμένο αυταρχικό καθεστώς”.

Σε μια άλλη έκθεση, η οποία αξιολογούσε το επίπεδο ελευθερίας του Διαδικτύου, το Αζερμπαϊτζάν χαρακτηρίστηκε ως μη ελεύθερη χώρα. Η Αρμενία και η Γεωργία ονομάστηκαν ελεύθερες χώρες. Η κατηγορία αυτή λαμβάνει υπόψη στοιχεία για το χρόνο 2022.

Στην κατηγορία “Παγκόσμιο καθεστώς ελευθερίας”, το Αζερμπαϊτζάν ονομάστηκε μη ελεύθερη χώρα, ενώ η Αρμενία και η Γεωργία ονομάστηκαν μερικώς ελεύθερες χώρες.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube