REAL TIME |

ΗΠΑ 25 Ιουλίου 2024

FBI για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ίσως τον τραυμάτισε θραύσμα και όχι σφαίρα

FBI για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ίσως τον τραυμάτισε θραύσμα και όχι σφαίρα

Νέες λεπτομέρειες για την απόπειρα κατά Τραμπ

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ενέργειες του δράστη στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου στην Πενσιλβάνια.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι κατέθεσε την Τετάρτη ενώπιον των νομοθετών της Βουλής των Αντιπροσώπων και αμφισβήτησε το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα κατά την απόπειρα δολοφονίας του σε πολιτική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

«Mε σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε ο Κρίστοφερ Ρέι.

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε καταλήξει κάπου αλλού» συμπλήρωσε.

Οι ερευνητές κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνο του 20χρονου δράστη Τόμας Μάθιου Κρουκς, κάτι που όπως είπε ο Ρέι ήταν μια «σημαντική τεχνική πρόκληση». Είπε ότι οι πράκτορες ανακάλυψαν ότι ο Κρούκς χρησιμοποιούσε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, χωρίς ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις.

Καθώς η έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Τραμπ συνεχίζεται, ο διευθυντής του FBI αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο 20χρονος Κρουκς αναζήτησε στο Διαδίκτυο πληροφορίες για το πόσο μακριά βρισκόταν ο δράστης από τον πρώην πρόεδρο Τζον Φ. Κ. Κένεντι κατά τη δολοφονία του το 1963.

Πηγή: CBS, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube