Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ στο απόηχο στης αιματηρής επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ – το οποίο διήρκησε τουλάχιστον τέσσερεις ώρες – αποφάσισε μια «περιορισμένη αλλά σημαντική» στρατιωτική απάντηση στη σφαγή του Ματζτάλ Σαμς ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να εγκρίνει τα σχέδια κρούσης.

Οι αποχές

Επιπλέον εξουσιοδότησε τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιαβ Γκαλάντ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποφασίσουν, ενώ οι εταίροι του ισραηλινού πρωθυπουργού ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ απείχαν από την ψηφοφορία.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα των ομήρων, αλλά θα οριστεί άλλη συνάντηση που θα επικεντρωθεί στα επόμενα βήματα του Ισραήλ σε αυτό το θέμα.

Καθησυχαστικά μηνύματα

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπουχαμπίμπ, σύμφωνα με το Times of Israel, ανέφερε ότι «η Βηρυτός έλαβε «καθησυχαστικά» μηνύματα από τις αρμόδιες χώρες ότι τα αντίποινα του Ισραήλ για τη χθεσινή φονική επίθεση με ρουκέτες στο Ματζτάλ Σαμς θα είναι «περιορισμένα», όπως και η επακόλουθη αντίδραση της Χεζμπολάχ.

Ο Μπουχαμπίμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο σαουδαραβικής ιδιοκτησίας δελτίο ειδήσεων Al Hadath ότι «η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αποσυρθεί πέρα από τον ποταμό Λιτάνι -που εκτείνεται περίπου 29 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου- εάν το Ισραήλ σταματήσει τις «παραβιάσεις» του.

Τακτοποιήθηκε το τελευταίο παιδί

Την ίδια ώρα αρμόδιοι τακτοποίησαν και το τελευταίο παιδί που σκοτώθηκε στην πολύνεκρη επίθεση.

Πρόκειται για τον 11χρονο Jifara Ibrahim ο οποίος αγνοούνταν από τότε που το χτύπημα σκότωσε τον ίδιο και άλλα 11 παιδιά.

Ναυτεμπορική