«Δολοφόνε, φύγε, δεν σε θέλουν» φώναζαν κάτοικοι κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα το Ματζάλ Σαμς λίγες ώρες αφότου θάφτηκαν οι 12 παιδικές ψυχές που έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο.

«Είσαι σκουπίδι»

Όπως αναφέρει το ισραηλινό ynet, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε το Ματζάλ Σαμς, δύο ημέρες μετά τον θάνατο 12 παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, κάτοικοι της περιοχής φώναζαν στον ισραηλινό πρωθυπουργό «Δολοφόνε, φύγε, δεν σε θέλουν. Είσαι σκουπίδι, μην εκμεταλλεύεσαι την καταστροφή εις βάρος των θυμάτων μας».

«Η απάντησή μας θα έρθει, και θα είναι δύσκολη»

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο  Νετανιάχου δήλωσε ότι «το κράτος του Ισραήλ δεν θα το βάλει και δεν μπορεί να το βάλει στην ατζέντα. Η απάντησή μας θα έρθει και θα είναι δύσκολη».

Ο Νετανιάχου περιηγήθηκε στον οικισμό στο βόρειο Γκολάν μαζί με τον επικεφαλής της Shin Bet Ρόνεν Μπαρ.

Οι δύο τους έλαβαν μια επισκόπηση από τον επικεφαλής του συμβουλίου Majdal Shams Dolan Abu Saleh και τον επικεφαλής του συμβουλίου Ein Kiniya Wal Moghrabi.

«Η Χεζμπολάχ με την υποστήριξη του Ιράν, εκτόξευσε έναν ιρανικό πύραυλο εδώ, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή 12 αγνών ψυχών που έπαιξαν ποδόσφαιρο και δυστυχώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Migunit», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Μετακινούνται πύραυλοι ακριβείας υπό τον φόβο ισραηλινής επίθεσης

Πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η οργάνωση άρχισε να μετακινεί πυραύλους ακριβείας από φόβο μήπως δεχτεί επίθεση από το Ισραήλ.

Η πηγή, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AP ότι «η θέση της Χεζμπολάχ δεν έχει αλλάξει και η οργάνωση δεν ενδιαφέρεται για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ, αλλά αν έρθει – θα πολεμήσουμε χωρίς σύνορα».

Ναυτεμπορική