Αυστρία , Ινδία 8 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη Μόντι για την ενδυνάμωση των δεσμών Ινδίας-Αυστρίας

Επίσκεψη Μόντι για την ενδυνάμωση των δεσμών Ινδίας-Αυστρίας

Ο πρεσβευτής της Ινδίας στην Αυστρία Σαμπού Κουμαράν τη Δευτέρα δήλωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Βιέννη θα δώσει τον τόσο απαραίτητο δυναμισμό και ώθηση στην ινδοαυστριακή σχέση.

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στην Αυστρία θα είναι η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού εδώ και 41 χρόνια, η τελευταία της Ίντιρα Γκάντι το 1983.

«Αυτή είναι μια από τις πρώτες επισκέψεις του πρωθυπουργού μετά την επανεκλογή του για τρίτη φορά Πρωθυπουργός. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Αυστρία να δούμε πώς αυτός ο ψηλός ηγέτης του δημοκρατικού κόσμου μοιράζεται την άποψή του για διάφορα θέματα. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες που πραγματοποιούνται υψηλού επιπέδου πολιτικές επισκέψεις. Αυτό δίνει τον τόσο απαραίτητο δυναμισμό και ώθηση για να αναπτυχθεί αυτή η σχέση στο θέμα που έχει τις δυνατότητες», είπε ο Kumaran στο ANI.

Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις 9-10 Ιουλίου στην Αυστρία έρχεται όταν και οι δύο χώρες συμπληρώνουν 75 χρόνια διπλωματικής σχέσης.

Ο Kumaran πρόσθεσε επίσης ότι η συνεργασία Ινδίας-Αυστρίας έχει πολλαπλές διαστάσεις, καθώς η εταιρική σχέση μεταξύ επιχειρήσεων και τεχνολογίας είναι πολύ σημαντική μαζί με τη σύνδεση ανθρώπων με ανθρώπους.

«Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός Ινδών που εργάζονται στην Αυστρία. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Αυστρία για τη Γιόγκα, την Αγιουρβέδα και τις πολιτισμικές διαστάσεις της Ινδίας», είπε ο Kumaran.

Όταν ρωτήθηκε για τους τομείς εστίασης για τη σχέση Ινδίας-Αυστρίας, ο Ινδός Απεσταλμένος είπε: «Έχουμε εντοπίσει αρκετούς τομείς όπως οι υποδομές, οι μεταφορές, η κινητικότητα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες καθαρές τεχνολογίες. Ευρεία εταιρική σχέση καινοτομίας και συνεργασία σε επίπεδο startup. Έχουμε δημιουργήσει μια γέφυρα startup μεταξύ των δύο χωρών φέτος. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία, ιδίως στις καθαρές και ψηφιακές τεχνολογίες».

Ο Κουμαράν διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός Μόντι θα έχει ουσιαστικές συνομιλίες με την αυστριακή ηγεσία με τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ. Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο Alexander Van der Bellen και θα αλληλεπιδράσει με Αυστριακούς Διευθύνοντες Συμβούλους και ινδική επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Ο πρωθυπουργός Μόντι θα μιλήσει επίσης στην ινδική κοινότητα στο τελευταίο σκέλος της επίσκεψής του στην Αυστρία.

Ο πρωθυπουργός Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία από τη Δευτέρα, έφτασε σε ξενοδοχείο στη Μόσχα. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντένις Μαντούροφ, ο οποίος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Μόντι στο αεροδρόμιο, τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο, όπου μέλη της ινδικής διασποράς είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν. Μετά τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός Μόντι θα αναχωρήσει για την Αυστρία.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας για την επίσκεψη στην Αυστρία, ο πρωθυπουργός Μόντι είπε: «Στην Αυστρία θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο Alexander Van der Bellen και τον Καγκελάριο Karl Nehammer. Η Αυστρία είναι ο σταθερός και αξιόπιστος εταίρος μας και μοιραζόμαστε τα ιδανικά της δημοκρατίας και του πλουραλισμού».

«Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού εδώ και 40 χρόνια. Ανυπομονώ για τις συζητήσεις μου για να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη σε νέους και αναδυόμενους τομείς καινοτομίας, τεχνολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης, μεταξύ άλλων. Μαζί με την Αυστριακή Καγκελάριο, ανυπομονώ να ανταλλάξουμε απόψεις με ηγέτες επιχειρήσεων και από τις δύο πλευρές για να διερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες. Θα έχω επίσης αλληλεπίδραση με την ινδική κοινότητα στην Αυστρία, η οποία εκτιμάται καλά για τον επαγγελματισμό και τη συμπεριφορά της», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube