ΗΠΑ 11 Ιουλίου 2024

Επικό άδειασμα Πελόζι στον Μπάιντεν: : Ας το ξανασκεφτεί για την υποψηφιότητά του

Επικό άδειασμα Πελόζι στον Μπάιντεν: : Ας το ξανασκεφτεί για την υποψηφιότητά του

Φωτογραφία αρχείου.

Η κ. Πελόζι, πάντως, ανέφερε ότι «επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος»

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μακροχρόνια σύμμαχος του Τζο Μπάιντεν, Νάνσι Πελόζι, υπαινίχθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να επανεξετάσει κατά πόσο θα έπρεπε να συνεχίσει την κούρσα για την επανεκλογή του.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν διαμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του, η Νάνσι Πελόζι του πρότεινε να συνεχίσει να σταθμίζει το ζήτημα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η κ. Πελόζι, πάντως, ανέφερε –μιλώντας στο MSNBC- ότι «επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος».

Σημείωσε, δε, ότι ο κ. Μπάιντεν πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται στην Ουάσιγκτον.

«Ο χρόνος είναι λίγος»
«Όλοι τον ενθαρρύνουμε να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε η κ. Πελόζι, «επειδή ο χρόνος είναι λίγος». «Αλλά είναι αγαπητός, τον σέβονται και ο κόσμος θέλει να πάρει αυτή την απόφαση» συμπλήρωσε.

Η κ. Πελόζι, που εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη επιρροή στους Δημοκρατικούς, είχε ήδη δηλώσει ότι είναι «θεμιτό» να αναρωτιέται κανείς για την κατάσταση της υγείας του προέδρου και άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αποφασίσει να αποσυρθεί.

Το κύμα αμφισβήτησης για τον Αμερικανό πρόεδρο μαίνεται, μετά το καταστροφικό για τον ίδιο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε «φόρμα» ο Μπάιντεν στο ΝΑΤΟ: Υποσχέθηκε 5 νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία
Στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, -ιδιαίτερα δυναμική προκειμένου να κάμψει τις ανησυχίες για την κατάστασή της υγείας του- ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τη στρατιωτική συμμαχία «πιο ισχυρή από ποτέ» και διαμήνυσε με κάθε δυνατό τρόπο την πίστη του ότι η Ρωσία θα ηττηθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεσμεύτηκε, δε, να προσφέρει πέντε νέα στρατηγικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις σφοδρές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Προανήγγειλε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία για να δωρίσουν συστοιχίες πυραύλων Patriot καθώς και άλλα συστήματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ενώ αυξάνονται οι απώλειες αμάχων στη σύγκρουση.

Ο κ. Μπάιντεν μίλησε για περίπου 13 λεπτά με διαυγή φωνή, εμφανώς πιο δυναμική από την «θολή» προφορά και τον συγκεχυμένο τόνο που εμφάνισε κατά τη διάρκεια του debate, και φάνηκε να συνειδητοποιεί απολύτως ότι βρισκόταν στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινής γνώμης.

Το δε περιεχόμενο της ομιλίας του φαινόταν αφενός να απευθύνεται προς τους συμμάχους των ΗΠΑ στο εξωτερικό και αφετέρου στο εσωτερικό ακροατήριο, θέλοντας να δείξει ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην προεκλογική πρόκληση έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη ατυχή τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube