REAL TIME |

ΗΠΑ 26 Ιουλίου 2024

Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα τριών μόναδων για τον Τραμπ έναντι της Χάρις

Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα τριών μόναδων για τον Τραμπ έναντι της Χάρις

Το CNN δημοσίευσε νέα δημοσκόπηση

Το CNN δημοσίευσε μία νέα δημοσκόπηση, η οποία δείχνει μεν πως η Χάρις έχει μεγαλύτερη απήχηση στους αφροαμερικανούς και στους νεότερους ψηφοφόρους σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, υπολείπεται του Ντόναλντ στην πρόθεση ψήφου κατά τρεις μονάδες.

Το CNN σχολιάζει πως η Χάρις φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα με τον Τραμπ, την ώρα που όλοι περιμένουν να ακούσουν από τον Μπαράκ Ομπάμα, αν θα την στηρίξει δημόσια, κάτι που εκτιμούν ότι θα της δώσει περισσότερη ώθηση.

Η δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου δείχνει πως ο Τραμπ συγκεντρώνει 49% έναντι 46% της Χάρις στην πρόθεση ψήφου, απόδοση καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του καναλιού, όπου έδινε στον Ρεπουμπλικάνο 6 μονάδες προβάδισμα έναντι του Μπάιντεν.

Όσον αφορά τη συσπείρωση, ο Τραμπ παίρνει το 92% των ψηφοφόρων που τον είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές, ενώ η Κάμαλα Χάρις παίρνει το 95% των ψηφοφόρων που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν.

Στη σημαντική ηλικιακή ομάδα των νέων, η Κάμαλα Χάρις παίρνει 47%, ποσοστό 5 μονάδων πάνω από αυτό του Μπάιντεν ενώ ο Τραμπ έπεσε στο 43% από 49%.

Επίσης, οι αφροαμερικανοί ψηφοφόροι στηρίζουν στο 78% την Κάμαλα Χάρις, ενώ ήταν στο 70% με τον Μπάιντεν. Ο Τραμπ έχει αντίστοιχα 15% από 23%.

Τέλος, στις γυναίκες ψηφοφόρους η Κάμαλα Χάρις παίρνει 50%, ο Τραμπ 45%, ενώ ο Τραμπ και ο Μπάιντεν στην προηγούμενη είχαν από 46%.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube