Ισραήλ , Τουρκία 31 Ιουλίου 2024

Δήλωση Ερντογάν για δολοφονία Χανίγια: Σιωνιστική βαρβαρότητα…

Δήλωση Ερντογάν για δολοφονία Χανίγια: Σιωνιστική βαρβαρότητα…

Η πρώτη δήλωση του Τούρκου προέδρου για τον Χανίγια

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Καταδικάζω έντονα την προδοτική δολοφονία που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη εναντίον του Προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη δολοφονία του Προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν.

«Αυτή η δολοφονία είναι μια αποτρόπαια πράξη που στοχεύει στη διατάραξη της Παλαιστινιακής Υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας και στην αποθάρρυνση και τον εκφοβισμό των Παλαιστινίων».

Γνωστοποιώντας τις δηλώσεις του, ο Ερντογάν είπε:

«Η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα πετύχει ξανά τους στόχους της, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο σκοπός της δολοφονίας εναντίον του αδελφού μου Ismail Haniyeh είναι ο ίδιος με τον σκοπό των αηδιαστικών επιθέσεων στον Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, στον Αμπντουλαζίζ Αλ Ραντίσι και σε πολλές άλλες πολιτικές προσωπικότητες της Γάζας· ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα επιτύχει τους στόχους της. Ας ελπίσουμε ότι, με την ισχυρότερη στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, ο τρόμος που ασκεί το Ισραήλ στην περιοχή μας, ειδικά η καταπίεση και η γενοκτονία στη Γάζα, θα τερματιστεί οπωσδήποτε. Η περιοχή μας και ο κόσμος μας θα βρουν ειρήνη.

Για το λόγο αυτό, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να σπρώχνουμε όλες τις πόρτες και να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας με όλα τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Είθε ο Θεός να ελεήσει τον αδελφό μου Ismail Haniyeh, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της αποτρόπαιας επίθεσης. Εύχομαι κουράγιο και υπομονή στην οικογένειά του και δίνω τα συλλυπητήρια μου στους αδελφούς μας από τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους και στον ισλαμικό κόσμο. Ο Θεός να σας ευλογεί με τον παράδεισο και την ομορφιά του».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube