REAL TIME |

Δίκη Καραϊβάζ: Η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας

Δίκη Καραϊβάζ: Η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας

Πώς η πολιτική αγωγή μας “μετέφερε” στη δίκη της Greek Police Mafia

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο αδερφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Είτε η πρότασή της γίνει δεκτή από το δικαστήριο και οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, είτε όχι και κηρυχθούν αθώοι, όσο δεν εντοπίζονται οι ηθικοί αυτουργοί η υπόθεση θα παραμένει ανοιχτή.

Αύριο στις 9 το πρωί η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η εισαγγελέας σήμερα είπε ότι η απόδειξη των πραγματικών περιστατικών γίνεται μέσω μίας σειράς ισχυρών ενδείξεων, κάτι που προβλέπεται, όπως σημείωσε η ίδια, σε περιπτώσεις που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Το ότι η δικογραφία περιείχε ισχυρές ενδείξεις εις βάρος των κατηγορουμένων αλλά όχι αποδείξεις, το είχαμε επισημάνει και εμείς στο Freedom Of Press εδώ και καιρό.

Η τύχη των κατηγορουμένων σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από το κατά πόσο οι δικαστές θα θεωρήσουν ως “ισχυρή ένδειξη” ή όχι τις εκτιμήσεις αστυνομικών που κατέθεσαν στη δίκη σχετικά με το σωματότυπο των δραστών (σ.σ. εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οδηγός στο μηχανάκι ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός και συνοδηγός – εκτελεστής ο μικρότερος).

Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία όπως, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το βαν της εταιρείας καθαρισμού που οδηγεί ο μεγαλύτερος αδελφός, το οποίο κινήθηκε στη γειτονιά του Καραϊβάζ τη μέρα της δολοφονίας και την προηγούμενη για να κάνει διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων (κατά τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου), το ενδεχόμενο μίας καταδίκης με βάση το σωματότυπο θα ήταν εξόχως προβληματικό.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων υπεράσπισης, κάτι που μπορεί να συμβεί είτε αύριο Τρίτη αργά το μεσημέρι, είτε μεθαύριο Τετάρτη το πρωί.

Η δίκη της Greek Police Mafia και οι λόγοι “εθνικής ασφάλειας”

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εκτός από την Εισαγγελέα αγόρευσαν και οι τρεις δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ: ο Αντώνης Ξυλουργίδης, που εκπροσωπεί τη χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, Στάθα, και οι Σπύρος Χαριτάτος και Ρόη Παυλέα που εκπροσωπούν τη μητέρα του και την αδερφή του.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, οι Χαριτάτος – Παυλέα τυχαίνει να έχουν πελάτες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Greek Police Mafia (σκέλος κακουργημάτων), μία υπόθεση για την οποία είχε κληθεί να καταθέσει και ο Καραϊβάζ.

Σήμερα, ο Σπύρος Χαριτάτος κατά το πρώτο μέρος της αγόρευσής του έκανε εκτενείς αναφορές στην υπόθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την “στημένη και ύποπτη” και ότι πήγαν να εξοντώσουν μέσω αυτής καλούς αξιωματικούς αλλά και τον Καραϊβάζ επαγγελματικά, εμπλέκοντας το όνομά του στην υπόθεση.

Στη δίκη για το σκέλος των πλημμελημάτων, ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός με μακρά πορεία στην Αντιτρομοκρατική που εμφανιζόταν να παίρνει φακέλους από το Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος εθεωρείτο “αρχιταμίας” στο κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες.

Μετά τις κρυφές συναντήσεις με τον Μάλαμα σε παρκάκι της Αλσούπολης, ο εν λόγω απόστρατος συναντούσε τον τότε επικεφαλής της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Μάλιστα, πριν από κάποιο ραντεβού τους σε τηλεφωνική τους συνομιλία έλεγαν να βρεθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να φάνε “σουβλάκι με σως”.

Ο τότε επικεφαλής της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος είναι πελάτης της Ρ. Παυλέα, όπως μας έχει πει η ίδια. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός μνημονεύεται σε τηλεφωνικό διάλογο δικηγόρου με τη “Μαρίνα”, την ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής -και κατηγορούμενη στη Greek Police Mafia- που τη “συναντήσαμε” στις υποθέσεις trafficking της Ηλιούπολης και του Κολωνού.

Στο τηλεφώνημα εκείνο ο δικηγόρος λέει στην “Μαρίνα” ότι με το νέο επικεφαλής στο “Οργανωμένο” είναι καλύτερα τα πράγματα για αυτούς και να συνεχίσει να… πληρώνει.

Στη δίκη Καραϊβάζ είχαμε το κατεστραμμένο cd με περιεχόμενο από το κινητό του δημοσιογράφου. Στην υπόθεση της Greek Police Mafia είχαμε εξαφανισμένες εκθέσεις απομαγνητοφώνησης και εξαφανισμένες εισαγγελικές διατάξεις, όπως ισχυρίζονται δικηγόροι κατηγορουμένων, για τις νόμιμες παρακολουθήσεις των υπόπτων.

Η Ρ. Παυλέα σε τηλεοπτικές εμφανίσεις έχει πει ότι τον Καραϊβάζ τον παρακολουθούσε παράνομα τότε η ΕΥΠ.

Εάν παρακολουθείτο παράνομα ο Καραϊβάζ, χωρίς εισαγγελικές διατάξεις, τότε και άλλες συνομιλίες μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι προϊόν παράνομων υποκλοπών, και να μην ληφθούν υπόψη στο δικαστήριο της Greek Police Mafia για τα κακουργήματα, αν και όταν αυτό γίνει. Που σημαίνει ότι η συνομιλία της “Μαρίνας” με το δικηγόρο που αναφέρεται στο “Οργανωμένο”, μπορεί να μην ληφθεί υπόψη.

Η Ρ. Παυλέα έχει πει και κάτι άλλο στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις: ότι σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο 2015 – 2017 (Ρουμπάτης) ο Καραϊβάζ παρακολουθείτο για λόγους “εθνικής ασφάλειας”, συμπληρώνοντας ότι για “αυτούς τους λόγους εθνικής ασφάλειας τον σκότωσαν”.

Το τελευταίο της το… “επέστρεψε” την περασμένη εβδομάδα στην απολογία του ο μικρότερος αδερφός που κατηγορείται για τη δολοφονία, λέγοντάς της “εσείς λέτε ότι τον σκότωσαν για λόγους εθνικής ασφάλειας, τί σχέση έχω εγώ με την εθνική ασφάλεια;”. Σα να λέει δηλαδή, άμα ξέρεις πες μας…

Τέλος, να επισημάνουμε στην κυρία Παυλέα που λέει ότι “τον Γιώργο τον σκότωσαν για αυτούς τους λόγους εθνικής ασφάλειας”, το εξής: τον Απρίλιο του 2021 όταν εκτελέστηκε ο Καραϊβάζ δεν ήταν ο Ρουμπάτης διοικητής στην ΕΥΠ και τα ηνία στην “εθνική ασφάλεια” είχαν ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρ. Δημητριάδης και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, δύο ονόματα τα οποία εμφανίζονται στις επαφές που είχε ο Καραϊβάζ στην εφαρμογή WhatsApp στο κινητό του.

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube