Δίκη Καραιβαζ: Αθώοι οι κατηγορούμενοι! H υπόθεση παραμένει ανοιχτή όσον αφορά τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς

Δίκη Καραιβαζ: Αθώοι οι κατηγορούμενοι! H υπόθεση παραμένει ανοιχτή όσον αφορά τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς

Τελικά οι ισχυρές ενδείξεις δεν οδήγησαν σε απόδειξη ότι τα δύο αδέρφια ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Καραιβαζ.
Η εισαγγελική πρόταση για την ενοχή ανετράπη και στο προχθεσινό μας ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για το αν ο σωματότυπος μπορεί να αποτελέσει άλλη μία ισχυρή ένδειξη ή όχι.
Ειδικά για το ένα από τα αδέρφια, που δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι ήταν στην περιοχή.

Έτσι, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή σε ότι αφορά τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς.

Μην ξεχνάμε ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε προεκλογικά το 2023, είχε μόνο ισχυρές ενδείξεις και όχι αποδείξεις.
Αντιγράφουμε από το efsyn.gr και το κείμενο της Εύας Παπαδοπούλου.

“Την αθώωση των δύο αδερφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ αποφάσισε το Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία 5-2 αθώο τον μεγαλύτερο αδερφό Στρατό Λάλα, μειοψηφουντων του προέδρου και της εξ αριστερών συνέδρου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει να κυρηχθει ένοχος για την πράξη της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία και για την πράξη της οπλοφορίας. Ακόμη αποφασισαν να κυρηχθει αθώος για την πράξη της οπλοχρησίας.

Όσον αφορά τον μικρότερο αδερφό Γιάννη Λάλα το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1 αποφάσισε να αθωωθεί. Μειοψηφισαν η εξ αριστερών σύνεδρος, η οποία είχε την άποψη ότι πρέπει να κυρηχθει ένοχος και για τις τρεις πράξεις που τους αποδόθηκαν.

Οι τακτικοί και λαϊκοί δικαστές διαφώνησαν με την πρόταση της εισαγγελεως της έδρας κ. Γεωργίου η οποία κατά την εισήγηση της σε προηγούμενη συνεδρίαση ζητούσε την ενοχή των δύο αδερφών”.

ΠΗΓΗ: Freedom Of Press

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube