REAL TIME |

Δέκα ακόμη φύλαρχοι στο Ιράκ τάσσονται κατά της τουρκικής εισβολής

Δέκα ακόμη φύλαρχοι στο Ιράκ τάσσονται κατά της τουρκικής εισβολής

Από τα μέσα Ιουλίου, δεκάδες φύλαρχοι και επιφανείς φυλές  στο Ιράκ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τουρκική κατοχή του νοτίου Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) και ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στην αντίσταση του PKK.

Στις 16 Ιουλίου, 15 φυλετικοί ηγέτες και στις 18 Ιουλίου, 39 φυλετικοί ηγέτες προέβησαν σε κοινή δήλωση κατά της τουρκικής  κατοχής στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το RojNews, 10 ακόμη φύλαρχοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι φύλαρχοι του Ιράκ στις 18 Ιουλίου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι συστηματικές επιθέσεις της Τουρκίας κατά των ανθρώπων και της φύσης στην περιοχή του Κουρδιστάν συνεχίζονται. Χωριά και πόλεις εκκενώνονται, καίγονται και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων. Ο τοπικός πληθυσμός αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα σπίτια του και η περιοχή μετατρέπεται σε στρατιωτική ζώνη. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία δέχεται επί του παρόντος στήριξη από το ISIS κατά του PKK, το οποίο μάχεται εδώ και καιρό το ISIS. Ο κύριος σκοπός της Τουρκίας είναι να καταλάβει τμήματα του Ιράκ και ιδιαίτερα τις κουρδικές περιοχές. Αυτές οι εγκληματικές επιθέσεις φτάνουν στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου και επηρεάζουν την ανθρώπινη φύση. Αυτά τα εγκληματικά αδικήματα, που εξελίσσονται σε συνεργασία με το KDP, λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια της κυβέρνησης της Βαγδάτης, της διεθνούς κοινότητας, των ΗΠΑ και των δυνάμεων του Συνασπισμού».

Η δήλωση ολοκληρώθηκε με την ακόλουθη έκκληση: «Ως έντιμες ιρακινές φυλές και ηγέτες, καταδικάζουμε αυτές τις συστηματικές επιθέσεις και καλούμε τη διεθνή κοινότητα, την κυβέρνηση της Βαγδάτης και το ιρακινό κοινοβούλιο να διατηρήσουν την ανθρωπιστική, ηθική και νομική τους ευθύνη απέναντι σε αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα και να σταματήσουν τις επιθέσεις».

Οι ηγέτες των φυλών που προσυπογράφουν την κοινή δήλωση είναι οι εξής:

Φύλαρχος της φυλής Bu Eli, Şêx Sebar Badiwi

Φυλάρχος της φυλής Bu Ziyab, Şêx Hemid Türki Zin

Φύλαρχος της φυλής Bu Ferec, Şêx Ahmet Turk

Φύλαρχος της φυλής Bu, Şêx Gazi Feysel Kaud

Φύλαρχος της φυλής Muhammedi, Şêx Hikmet Semir Şela

Φύλαρχος της φυλής Bu Halife, Şêx Hemed Abdulkerim Xerbit

Φύλαρχος της φυλής Bu Mari, Şêx Mazi Raml

Φύλαρχος της φυλής İsa İçin, Şêx Seddad Kamil Dehl

Φύλαρχος της φυλής Hazim, Şêx Ahmet Ferhan

Φύλαρχος της φυλής Ebu Esaf, Şêx Raad Abdulcabar Süleyman

 

 

 

Πηγή: https://anfenglishmobile.com/news/ten-more-tribal-leaders-in-iraq-speak-out-against-turkish-invasion-74362

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube