Ουκρανία , Ρωσία 12 Ιουλίου 2024

CNN: Οι Ρώσοι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rheinmetall, που συνεργάζεται με την Ουκρανία

CNN: Οι Ρώσοι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rheinmetall, που συνεργάζεται με την Ουκρανία

Πρόκειται για τον Armin Papperger, CEO της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία μπόρεσε να ματαιώσει το σχέδιο.

Οι ρωσικές αρχές φέρονται να επιχείρησαν να δολοφονήσουν ηγετικά στελέχη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB).

Το CNN ανέφερε στις 11 Ιουλίου ότι πέντε Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ένα σχέδιο του Κρεμλίνου στις αρχές του 2024 για τη δολοφονία του CEO της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall, Armin Papperger. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία μπόρεσε να ματαιώσει το σχέδιο.

Το CNN ανέφερε ότι η σχεδιαζόμενη δολοφονία κατά του Papperger ήταν ένα από τα πολλαπλά σχέδια για τη δολοφονία στελεχών της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά ότι η συνωμοσία εναντίον του Papperger ήταν η «πιο ώριμη».

Οι ευρωπαϊκές αρχές ανέφεραν ότι Ρώσοι παράγοντες και πληρεξούσιοι διεξήγαγαν δολιοφθορές και άλλες επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου με στόχο να αποτρέψουν και να διακόψουν τη δυτική βοήθεια στην Ουκρανία, και το ΝΑΤΟ και τα κράτη μέλη του έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την εντατικοποίηση των ρωσικών υβριδικών επιχειρήσεων σε έδαφος μέλος του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο καμία πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις ότι ρώσοι ήταν πίσω από αυτό το σχέδιο δολοφονίας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube