Δεν πτοείται ο Τζο Μπάιντεν. Παρά το καταστροφικό για τον ίδιο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ τον προηγούμενο μήνα, υποστήριξε ότι θέλει και δεύτερο γύρο τον Σεπτέμβριο.

«Θέλω να δώσω μάχη μαζί του  (…) τον Σεπτέμβριο», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC ο Δημοκρατικός υποψήφιος, 81 ετών, η εμφάνιση του οποίου στα τέλη του περασμένου μήνα πολλαπλασίασε τις αμφιβολίες, ιδίως στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο για την ηλικία του όσο και για τη δυνατότητά του να φέρει σε πέρας δεύτερη θητεία.

Ο κ. Μπάιντεν εξάλλου για ακόμη μια φορά τις αμφιβολίες για την πνευματική του υγεία και την αντοχή του, διαβεβαιώνοντας πως η «πνευματική μου οξύτητα είναι καλή, διάβολε».

«Σε 3,5 χρόνια έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είμαι έτοιμος να κριθώ για αυτό», τόνισε, αναγνωρίζοντας πάντως πως οι ανησυχίες για την ηλικία του είναι «θεμιτές».

Δυο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε εξάλλου πως αισθάνεται «ασφαλής» που εγγυάται την προστασία του η Secret Service, το ομοσπονδιακό αστυνομικό επίλεκτο σώμα το οποίο είναι αρμόδιο για τη φύλαξη πολιτικών προσωπικοτήτων.

Αναφερόμενος στην επίθεση, διερωτήθηκε αν η μυστική υπηρεσία μπορούσε να προβλέψει τι συνέβη και να το αποτρέψει απάντησε: είναι «ανοικτό θέμα».

Πηγές: Reuters, AFP, Ναυτεμπορική