Αξιωματούχος ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μπορεί να στηρίξει την πολεμική της οικονομία για ακόμα 4 χρόνια

Αξιωματούχος ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μπορεί να στηρίξει την πολεμική της οικονομία για ακόμα 4 χρόνια

Η Ρωσία στρατολογεί περίπου 30.000 στρατιώτες το μήνα

Η Ρωσία στρατολογεί περίπου 30.000 στρατιώτες το μήνα, κάτι που της επιτρέπει να έχει μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης, αλλά θα αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις επισήμανε επίσης ο νατοϊκός αξιωματούχος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ασκεί μεγάλες πιέσεις στην Ευρώπη σε «πολλαπλά μέτωπα» περιλαμβανομένων κρυφής εκστρατείας με σχέδια δολοφονιών, δολιοφθορές και εμπρησμούς για να υπονομεύσει την κοινή υποστήριξη στην  Ουκρανία πρόσθεσε.

Επίσης, άλλος ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ρωσία δεν διαθέτει τα πυρομαχικά και τα στρατεύματα για να ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία και χρειάζεται να εξασφαλίσει σημαντικές προμήθειες πυρομαχικών από άλλες χώρες πέρα ​​από αυτό που ήδη έχει.

Εκτίμησε ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Πούτιν «εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του» και ότι είναι πρόθυμος να υποστεί «συγκλονιστικά μεγάλο αριθμό στρατιωτικών απωλειών».

Ο αξιωματούχος είπε σε ενημέρωση με δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διεξήγαγε μια μυστική εκστρατεία στην Ευρώπη με σχέδια δολοφονίας προσώπων, δολιοφθορών και εμπρησμών για να υπονομεύσει την υποστήριξη του κοινού προς την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δέχονται εδώ και μήνες ισχυρή πίεση από τους Ρώσους εισβολείς που κερδίζουν έδαφος στο ανατολικό μέτωπο. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς ο πόλεμος έχει εισέλθει στον 29ο μήνα του.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι «θα χρειαστεί ακόμη χρόνος» προκειμένου η Ουκρανία να συγκεντρώσει τα πολεμοφόδια που χρειάζεται για να εξαπολύσει αντεπίθεση ευρείας κλίμακας. «Βλέπουμε ότι (οι δυνάμεις της) σημειώνουν πρόοδο μέρα με τη μέρα», σημείωσε.

Πηγές: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube