Γενικά θέματα
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Συστήθηκε στο αθηναϊκό κράτος και καταγγέλλει το Έθνος για αδιαφορία

«Μας είναι αδιανόητο ότι μπορούν να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αιμάσσουσα Κύπρος»
Συστήθηκε στο αθηναϊκό κράτος και κατήγγειλε το Έθνος για αδιαφορία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, κατά τη χθεσινή του προσφώνηση στον Υφυπουργό Άμυνας της Ελλάδος Γιάννη Κεφαλογιάννη, κατά το Συνοδικό Συλλείτουργο της 20ής Ιουλίου 2024.
Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του Αρχιεπισκόπου:
“Κύριε Υφυπουργέ Άμυνας της Μητρός Πατρίδος,
Σας καλωσορίζω θερμά εκ μέρους όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος της μαρτυρικής Εκκλησίας της Κύπρου, και όλης της Ιεραρχίας της στον πολύπαθο τόπο μας, κατά την πένθιμη αυτή μέρα. Τη μέρα που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 50 ετών στυγνής κατοχής της μισής σχεδόν πατρίδας μας· 50 ετών συνεχούς προσπάθειας αφανισμού των ελληνικών και χριστιανικών ιχνών μας στην κατεχόμενη γη μας, 50 ετών βάρβαρου εποικισμού των κατεχομένων μας.
Η παρουσία σας με όλους τους συμβολισμούς που μεταφέρει, επιτείνει σήμερα τη συγκίνησή μας. Ανακαλούμε στη μνήμη μας όλο το παρελθόν μας. Τις ιδιοτροπίες που μας επεφύλαξε η Ιστορία, τις δύσκολες ατραπούς του εθνικού μας βίου.
Οι πρόγονοί μας για αιώνες πολλούς, από τότε που έφτασαν στην Κύπρο, είχαν μόνιμα στραμμένες τις σκέψεις, και ολόκληρο το είναι τους, προς την Ελλάδα. Χαίρονταν στις χαρές της, θρηνούσαν στις θλίψεις της, δάκρυζαν προφέροντας το όνομά της. Κι όταν, στο ακρότατο αυτό σημείο του Ελληνισμού, τους έβρισκαν συμφορές, αιχμαλωσίες και εξανδραποδισμοί, απ’ εκεί περίμεναν προστασία. Μπορεί με τα μέσα των παλαιότερων εποχών να έκειτο πράγματι γεωγραφικά μακράν του κυρίως ελληνικού κορμού η Κύπρος. Ήταν όμως πλησίον, πλησιέστατα, οι καρδιές μας. Και επικοινωνούσαμε άμεσα.
Ο Κίμωνας έφτασε, τον 5ο π.Χ. αιώνα με τριήρεις για να μας απαλλάξει από τους Πέρσες. Κι εμείς αργότερα δείχνοντας το όμαιμο, το ομόγλωσσο και ομόθρησκο, βοηθήσαμε τον Μ. Αλέξανδρο στην πολιορκία της Τύρου και στην όλη προσπάθειά του για εκπολιτισμό του τότε κόσμου. Αυτή η αλληλεξάρτηση και επικοινωνία κράτησε όλους τους αιώνες του ελεύθερου μας βίου, κάτω από τη βυζαντινή μας αυτοκρατορία, όσο και στους ασέληνους αιώνες της δουλείας.
Με ποταμούς αιμάτων, αγώνες συνεχείς και θυσίες, κρατήσαμε ακέραιη και άθικτη την εθνική αυτοσυνειδησία μας.
Την Ελληνική καταγωγή μας δείξαμε έντονα και στον αγώνα της Παλιγγενεσίας του Έθνους. Από τους πρώτους που έγιναν μέλη της Φιλικής Εταιρείας ήσαν Κύπριοι. Πήραμε μέρος σ’ όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους. Τέτοιες μέρες, το 1821, η Κύπρος έδωσε ως θυσία στο όνομα της Ελληνικής ιδέας ολόκληρη την ιεραρχία της. Τον αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες της, τους προύχοντές της, 486 άτομα.
Όταν στη διάρκεια της Παλμεροκρατίας απαγορεύτηκε αυστηρά η χρήση της Ελληνικής σημαίας στην Κύπρο, οι Κύπριοι σε πόλεις και χωριά, γονατούσαν και προσκυνούσαν την μόνη ελληνική σημαία που κυκλοφορούσε και έφερε στο αυτοκίνητό του ο πρόξενος της Ελλάδος.
Εδώ θα βρείτε άνδρες να έχουν βαπτιστεί με τα ονόματα Βενιζέλος, Αβέρωφ, Πλαστήρας, διατρανώνοντας έτσι τον θαυμασμό του Κυπριακού λαού σε διακεκριμένες προσωπικότητες του έθνους. Θα βρείτε και πολλές κύπριες να φέρουν από τη βάπτισή τους το όνομα Ελλάδα.
Μ’ αυτές τις υπενθυμίσεις και με τον νου όλων στραμμένο προς την Ελλάδα, σας καλωσορίζουμε κ. Υφυπουργέ στην Κύπρο την πολύπαθη. Στο πρόσωπό σας καλωσορίζουμε όλη την Ελληνική Κυβέρνηση, όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος και όλους τους Έλληνες. Κι αν σας δώσαμε κάποιες συστάσεις της καταγωγής μας είναι γιατί θέλουμε να θέσουμε με τρόπο έντονο μπροστά σας και να δικαιολογήσουμε ένα μέγιστο, κύριο, αίτημά μας. Αν ήμασταν νεοφερμένοι στον τόπο τούτο, ή Έλληνες της διασποράς, θα υποβάλλαμε με συστολή τα αιτήματά μας για βοήθεια προς διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων μας. Οι Έλληνες στην Κύπρο μετρούμε 35 αιώνες παραμονής. Πολύ περισσότερα χρόνια από όσα οι Αθηναίοι στην Αθήνα. Τη γλώσσα, την εθνική αυτοσυνειδησία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τα κρατήσαμε με ποταμούς αιμάτων και ανείπωτες θυσίες. Η συνείδησή μας, όμως, ότι είμαστε τμήμα του Έθνους, μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε αυτονόητη την εκζήτηση άλλου είδους, ουσιαστικότερη βοήθεια από την Ελλάδα. Κι έτσι δικαιολογούμε την εδώ παρουσία σας. Ως απόδειξη ότι και σεις νιώθετε αυτή την ανάγκη της συμπαράταξης στον αγώνα επιβίωσής μας στη γη των πατέρων μας. Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη διαχρονική συμπαράστασή του στους αγώνες μας, για τις θυσίες στις οποίες υπεβλήθη και υποβάλλεται για την παντοειδή υποστήριξη στον αγώνα μας.
Την παρουσία σας ανάμεσά μας την εκλαμβάνουμε και ως άμεση απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκικής πλευράς στη σημερινή μαύρη επέτειο της εισβολής. Όσο κι αν είναι και δική μας επιθυμία η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διερωτώμαστε, αν μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια βελτίωση με την παρουσία, σήμερα, 50 πολεμικών πλοίων στην κατεχόμενη θάλασσά μας, τόσων πολεμικών αεροπλάνων στον αέρα μας και την επεκτατική ρητορική του Τούρκου προέδρου στην κατεχόμενη γη μας. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η οδός της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν περνά από την Κύπρο.
Παραφράζοντας τη σχετική παράγραφο της Καινής Διαθήκης λέμε πως «εάν εις το σώμα του Ελληνισμού πάσχη έν μέλος, τότε συμπάσχει πάντα τα μέλη». Όπως στο ανθρώπινο σώμα αν πονεί το χέρι δεν μπορούν να αδιαφορούν τα πόδια ή τα άλλα μέρη του σώματος, έτσι και στο σώμα του Ελληνισμού. Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, να απειλείται η Κύπρος, να κινδυνεύει τον έσχατο των κινδύνων, τον κίνδυνο του εκτουρκισμού και να μένει αδιάφορο το έθνος. Μας είναι αδιανόητο ότι μπορούν να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αιμάσσουσα Κύπρος.
Καλωσορίζοντάς σας και πάλι κ. Υφυπουργέ, κι ευχαριστώντας σας για τη μέχρι τώρα στήριξη της Ελλάδος, αναμένουμε συνέχιση και επαύξηση της στήριξης, μέχρις ότου τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες ελευθερίες επικρατήσουν σ’ όλη τη νήσο μας, μέχρι την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας”.
Σημερινή

Γενικά θέματα
Η επανατοποθέτηση της χώρας, οι διαφοροποιήσεις Δένδια και οι κινήσεις Σαμαρά
Αν και οι τεκτονικές αλλαγές της ηγεσία Τραμπ διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με αμηχανία και αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδυνατώντας να συλλάβει τόσο την μεγάλη διεθνή εικόνα όσο και την μικρότερη εικόνα της χώρας.

Αν και οι τεκτονικές αλλαγές της ηγεσία Τραμπ διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με αμηχανία και αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδυνατώντας να συλλάβει τόσο την μεγάλη διεθνή εικόνα όσο και την μικρότερη εικόνα της χώρας.
Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης, Ναυτεμπορική
Η ήττα της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία που επισφράγισε η ηγεσία Τραμπ, η αποκήρυξη του δικαιωματισμού και της woke ατζέντας, η επιστροφή σε εθνικές πολιτικές στο μεταναστευτικό, η εγκατάλειψη της κλιματικής αλλαγής που επιφέρει συνολικότερη αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική με επιστροφή στους υδρογονάνθρακες, διαμορφώνουν ένα νέο διεθνές περιβάλλον που οι απολήξεις του φθάνουν στην εσωτερική πολιτική και επιβάλλουν επανατοποθέτηση της χώρας. Ιδιαίτερη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η ενδυνάμωση της Τουρκίας και η ενίσχυση του περιφερειακού της ρόλου που δεν αντιμετωπίζεται με την «υποχωρητική πολιτική» των ήρεμων νερών και επιφέρει την ανάγκη για αλλαγή δόγματος στα ελληνοτουρκικά.
Κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή ο μόνος που άνοιξε την βεντάλια των θεμάτων ήταν ο Αντώνης Σαμαράς -ανεξάρτητα από την συμφωνία ή διαφωνία με τις θέσεις του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε να μιλήσει για την ανάγκη να διατηρηθεί η εσωτερική σταθερότητα σε μία συγκυρία διεθνούς αναταραχής, δίχως να δίνει κατεύθυνση για την χώρα. Η αντιπολίτευση δεν έθεσε καθόλου τα ζητήματα, πέρα από το δυστύχημα των Τεμπών σε όλες τις διαστάσεις του.
Είναι ιδιαίτερα δυσχερής η θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός. Η ταύτιση με την προηγούμενη ηγεσία των ΗΠΑ και οι δημόσιες καταγγελίες περί «τραμπισμού» τον έχουν απομακρύνει από τη νέα ηγεσία. Η προθυμία του να ανακηρύξει ότι είμαστε σε «εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία», τον έχει κάνει εχθρό της χώρας που τώρα κερδίζει τον πόλεμο. Αλλά ούτε και στην Ευρώπη είναι ανεβασμένες οι μετοχές του. Ο πρωθυπουργός αποκλείστηκε από από τρεις διεθνείς διασκέψεις -Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο- για το Ουκρανικό παρότι η Ελλάδα είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και ήταν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της Ουκρανίας. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να προβάλλει τις καλές του σχέσεις με τον Ζελένσκι, την ώρα που ο υπουργός των Εξωτερικών του συμφωνεί με την στάση της Ουάσιγκτον για την ειρήνευση στην Ουκρανία.
Η Αριστερά που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι άνευ όρων υπέρ της ειρήνης αναζητά προσχήματα για να στηρίζει την επικίνδυνη πολιτική του Ζελένσκι καταδικάζοντας τον Τραμπ για «φραστικές υπερβολές», παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε καθαρά τον κίνδυνο να εκτραπούν τα πράγματα σε μία πυρηνική αναμέτρηση. Την ίδια ώρα τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της αμυντικής ανεξαρτησίας της Ευρώπης ενώ καταδικάζει την αύξηση των αμυντικών δαπανών που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους – λες και μπορεί να υπάρξει το ένα δίχως το άλλο.
Αποστάσεις Δένδια
Στα δυο θέματα που αποκτούν εμβληματική σημασία, στο Ουκρανικό και στο Συριακό, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και ταλαντευόμενη ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Οι χθεσινές διαφορετικές τοποθετήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Νίκο Δένδια για τις εξελίξεις στην Συρία και τις σφαγές που διαπράττει το νέο ισλαμικό καθεστώτος, δείχνουν ασάφεια της κυβερνητικής γραμμής. Το υπουργείο Εξωτερικών που είχε σπεύσει να χαιρετίσει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ δείχνει να είναι πιο κοντά στις Βρυξέλλες που ακόμη και τις σφαγές υποκριτικά τις αποδίδουν στα υπολείμματα του καθεστώτος Άσαντ και όχι στους Ισλαμιστές που καθοδηγούνται από την Τουρκία. Ο Νίκος Δένδιας πάλι ταυτίστηκε με την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο σε απόσταση από την αρχική δήλωση Γεραπετρίτη, ο οποίος ακολούθως έσπευσε να υπαναχωρήσει μετά από επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας.
Η διάσταση έρχεται σε μία συγκυρία που έχουν ανοίξει όλα τα σενάρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από την αλλαγή πρωθυπουργού εν πλω – σενάριο στο οποίο παίζει το όνομα του Νίκου Δένδια ως βασικού δελφίνου- μέχρι τις πρόωρες εκλογές, όταν θα εξαντληθεί το επικοινωνιακό αποτύπωμα του ανασχηματισμού.
Ενώ το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει την επανατοποθέτηση της χώρας και αναγκαίες διορθώσεις, το ελληνικό πολιτικό σύστημα δίνει μάχες οπισθοφυλακών μένοντας στην προηγούμενη κατάσταση, που όμως αποδοκιμάζεται από τους λαούς των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Τα συλλαλητήρια αλλά και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν μεν κατακόρυφη πτώση της κυβέρνησης αλλά και συνολική δυσαρμονία του πολιτικού συστήματος με το εκλογικό σώμα διαμορφώνοντας συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου.
Μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο αποκτά σημασία, η κινητικότητα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μετά την ομιλία του στην Βουλή πήρε σαφή θέση κατά των σφαγών στην Σύρια συνδέοντας τες με την Άγκυρα και χαρακτηρίζοντάς τες «νεο οθωμανικής έμπνευσης». Φήμες και πληροφορίες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά παρασκήνια αναφέρουν ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός κινείται προς την δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράσει την «όλη Δεξιά παράταξη» την οποία σταδιακά αφήνει εκτός πολιτικής ομπρέλας η ηγεσία Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εναρμονισμένος με τις αλλαγές που επιφέρει διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της χώρας η αλλαγή υποδείγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το εάν αυτό είναι αρκετό ή αποτιμηθεί θετικά από την ελληνική κοινωνία είναι άλλης τάξης ζήτημα.
Πηγή: Naftemporiki
Γενικά θέματα
Η UNICEF είναι βαθιά ανήσυχη από την πρόσφατη αύξηση της βίας στις παράκτιες περιοχές της Συρίας

Επιμέλεια: Γιάννης Πεγειώτης
«Η UNICEF είναι βαθιά ανήσυχη από την πρόσφατη αύξηση της βίας στις παράκτιες περιοχές της Συρίας, η οποία φέρεται να στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού έξι μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιμάκωση προκάλεσε επιπλέον θύματα και τραυματισμούς αμάχων, εκτοπισμό χιλιάδων οικογενειών και ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας.
«Η UNICEF απηχεί την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών. Προτρέπουμε όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους βάσει του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλα τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, και τη διασφάλιση ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικών υποδομών, όπως τα νοσοκομεία. Η συνεχιζόμενη βία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη τήρησης αυτών των νόμων και διασφάλισης ταχείας, ασφαλούς και ανεμπόδιστης πρόσβασης των εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την παροχή υπηρεσιών σωτηρίας σε όσους πλήττονται από τις μάχες.
«Η UNICEF καλεί όλα τα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στη συμφιλίωση και να δεσμευτούν για μια ειρηνική πολιτική μετάβαση, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά της Συρίας μπορούν να επιβιώσουν, να ευδοκιμήσουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Τα παιδιά της Συρίας έχουν υποφέρει αρκετά. Έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά και να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον».
Γενικά θέματα
Χαιρετίζει το μήνυμα του Οτσαλάν για αφοπλισμό και διάλυση του PKK το ιρακινό Κουρδιστάν
Τί ανέφερε ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί χ

Ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί χαιρέτισε το κάλεσμα του ιστορικού ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν για αφοπλισμό και διάλυση του κινήματος. «Χαιρετίζουμε το μήνυμα του Οτσαλάν (…) και καλούμε το PKK να συμμορφωθεί και να το εφαρμόσει», έγραψε ο Μπαρζανί σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή του στην ειρηνευτική διαδικασία.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) Μπαφέλ Ταλαμπανί προέτρεψε όλες τις πλευρές να εκμεταλλευτούν αυτή την «ιστορική ευκαιρία» για την επίλυση των προβλημάτων μέσω ειρηνικού διαλόγου.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε την οργάνωση που ο ίδιος δημιούργησε το 1978 να καταθέσει τα όπλα και απηύθυνε έκκληση για επίλυση του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία με ειρηνικά μέσα. Το μήνυμα του Οτσαλάν μετέφερε αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και Ισότητας (DEM) που τον επισκέφθηκε νωρίτερα στο νησί-φυλακή Ιμραλί της Προποντίδας, όπου κρατείται τα τελευταία 26 χρόνια.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) – το οποίο έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Βρετανία – διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από το 1984.
-
Άμυνα1 εβδομάδα πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική1 εβδομάδα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Άγριος τσακωμός Τραμπ-Ζελένσκι! Τινάχτηκε στον αέρα η συμφωνία – «Παίζεις με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παίζεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (…) και αυτό που κάνεις είναι πολύ ασεβές προς τη χώρα, αυτή τη χώρα», είπε ο πολύ θυμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ