Δριμεία κριτική τόσο σε μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς όσο και στη Μυστική Υπηρεσία εξαπέλυσε o Γκλεν Γκρόθμαν, βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας, μιλώντας για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Γκρόθμαν σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ δεν είναι αμερόληπτα, είναι αριστερά και «αδικαιολόγητα εμπρηστικά».

«Επομένως, αν ένας νεαρός, ένας 20χρονος διάβαζε τέτοια πράγματα, δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να αισθανθεί ότι πρέπει να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, για να μην αναλάβει ο επόμενος Αδόλφος Χίτλερ την εξουσία στις ΗΠΑ», εξήγησε.

Επίθεση στον διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας

Ερωτηθείς για τον ρόλο της Μυστικής Υπηρεσίας και την κριτική που δέχθηκε από το Σάββατο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής ασφάλειας στη Βουλή, συμφώνησε ότι υπήρχαν σοβαρά κενά.

Όπως είπε δεν κατανοεί γιατί δεν παρακολουθούνταν οι στέγες των κτιρίων γύρω από τη συγκέντρωση του Τραμπ.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά του σημερινού διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας, τονίζοντας ότι είναι «αχρείαστα woke», και «ξοδεύει πολύ χρόνο για να προσλάβει τόσες πολλές γυναίκες, για παράδειγμα, στη μυστική υπηρεσία όσο το δυνατόν περισσότερες, αντί να ξοδεύει το χρόνο του στο να φροντίζει το προσωπικό να κάνει καλή δουλειά».

Ο ίδιος ο Τραμπ πάντως είχε μόνο επαίνους για την προστασία που έλαβε. «Έκαναν φανταστική δουλειά. Τον εξουδετέρωσαν με μία σφαίρα ανάμεσα στα μάτια», είπε για τους ελεύθερους σκοπευτές. 

Ναυτεμπορική