Για την «πρεμιέρα» του φαίνεται πως έγραφε στο διαδίκτυο ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν το συμβάν. Υπενθυμίζεται ότι από τα πυρά του Κρουκς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

«Η 13η Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε την», έγραφε στην πλατφόρμα παιχνιδιών Steam.

Το «Steam» είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα όπου δεκάδες εκατομμύρια παίκτες αγοράζουν παιχνίδια και επικοινωνούν.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες στις τεχνολογικές συσκευές του Κρουκς. Οι ερευνητές προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για το τι έκανε ο Κρουκς τις ημέρες και τις ώρες που προηγήθηκαν της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου. Ο Κρουκς επισκέφθηκε δύο φορές την τοποθεσία της συγκέντρωσης του Τραμπ, το κινητό του τηλέφωνο περιείχε εικόνες τόσο του Τραμπ όσο και του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον φορητό υπολογιστή, βρήκαν μερικές αναζητήσεις τον Ιούλιο: Τραμπ, Μπάιντεν, πότε είναι το συνέδριο του DNC και η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ.

Είχε «να κάνει κάτι»

Ο Κρουκς την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά του, όπως μεταδίδει το Fox News, αλλά είπε στο αφεντικό του ότι χρειαζόταν ρεπό για είχε «να κάνει κάτι».

Πηγές των αστυνομικών αρχών δήλωσαν όμως στο CNN ότι ο 20χρονος είπε στο αφεντικό του ότι θα επέστρεφε στη δουλειά του την Κυριακή.

Εργαζόταν σε γηροκομείο

Σύμφωνα με το BBC o Κρουκς εργαζόταν σε μία μονάδα φροντίδας και αποκατάστασης ηλικιωμένων, το Bethel Park Skilled Nursing and Rehab. Συγκεκριμένα εργαζόταν στην κουζίνα  του γηροκομείου.

Το γηροκομείο είναι πολύ κοντά στο σπίτι, όπου έμενε ο Κρουκς. Η περιοχή γύρω από το σπίτι έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς, που πραγματοποιούν έρευνες. Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι και το αυτοκίνητό του.

«Σοκαριστήκαμε και λυπηθήκαμε όταν μάθαμε για την εμπλοκή του, καθώς έκανε τη δουλειά του χωρίς προβλήματα και ο φάκελός του ήταν καθαρός», δήλωσε η  Μάρσι Γκριμ η διευθύντρια του γηροκομείου.

Το κέντρο «συνεργάζεται πλήρως» με τις αστυνομικές αρχές, ανέφερε η Γκριμ και δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας.

Χρησιμοποίησε το τουφέκι του πατέρα του

Οι αρχές εκτιμούν ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο ένοπλος κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ανήκε στον πατέρα του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Πρόκειται για το πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 το οποίο θεωρείται το πιο δημοφιλές τουφέκι στις ΗΠΑ.

Ναυτεμπορική