Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Δένδια, υπουργό Άμυνας

Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Δένδια, υπουργό Άμυνας

Αξιότιμε Κύριε Δένδια,

Αλήθεια, πώς μπορέσατε να ανεχθείτε τη τουρκική προσβολή στη Κάσο;!

Εσείς δεν ήσασταν εκείνος που, πριν από μερικά χρόνια, δηλώνατε με περίσσια έπαρση (τί ψέμα! τί υποκρισία!), κάνοντας το σεκόντο στο αφεντικό σας, ότι με την (δήθεν, λέμε εμείς τώρα) ΑΟΖ με Αίγυπτο η Ελλάδα είχε μεγαλώσει σε έκταση μέσα, δήθεν πάλι, στο διεθνές δίκαιο;!

Εσείς δεν ήσασταν εκείνος που υπογράφοντας επίσημα την κατάρρευση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο με την καταρράκωση της κυριαρχίας της, δώσατε, με την συμπαιγνία της Αιγύπτου, στη Τουρκία την άπλετη δυνατότητα να κοκορεύεται στη τεράστια θαλάσσια περιοχή από Ρόδο/Κρήτη έως Κύπρο δικαιώνοντας έτσι τα παράνομα και εγκληματικά δεδομένα της δήθεν τουρκικής υφαλοκρηπίδας ως τη Κύπρο και του παρανοϊκού τουρκο-λιβυκού εκτρώματος;!

Εσείς δεν ήσασταν επίσης εκείνος που με όλες τις παραπάνω πράξεις σας, με την ευλογία του αφεντικού σας, απομονώσατε τελείως και οριστικά τη Κύπρο από την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την ολέθρια ρήση του ολετήρα Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974 και διαλύοντας κάθε δυνατότητα κοινού αμυντικού σχεδιασμού της Ελλάδας με τη Κύπρο, μ’ όλα τα περί αντιθέτου ηλίθια γλωσσικά «κατασκευάσματα» των συναδέλφων σας;!

Φανταζόμαστε πως γνωρίζετε πώς λέγονται στη νομική, αλλά και στη κοινή «λαϊκή» γλώσσα, όλα ετούτα τα ανοσιουργήματα. Και ότι σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που σέβεται τον εαυτό της, η παράνομη εύνοια του εχθρού εις βάρος της πατρίδας έχει μόνο ένα όνομα!

Και φανταζόμαστε επίσης ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις υπονόμευσης της εθνικής της οντότητας, θα υπήρχε κάποιος ανώτερος δημόσιος λειτουργός για να αντισταθεί σε τέτοια εθνική κατάπτωση, εθνικό ξεπούλημα.

Η ΑΟΖ με Αίγυπτο δεν είχε, όπως λέγατε, ως βάση την UNCLOS;

Και τότε εξηγείστε πειστικά γιατί, ενώ μέσα σε ετούτη την ελληνική οριοθετημένη περιοχή η Ελλάδα «εργαζόταν νόμιμα», δεχθήκατε να μπουν οι Τούρκοι και να ενοχλήσουν τόσο που το ιταλικό (για την Ελλάδα) πλοίο ερευνών εγκατέλειψε το χώρο.

Οι Τούρκοι λένε ότι σας ανάγκασαν «να φύγετε από τη δική τους υφαλοκρηπίδα» και να «σεβαστείτε το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο», ενώ εσείς λέτε ότι το ιταλικό πλοίο έφυγε γιατί «είχε τελειώσει ό, τι είχε να κάνει».

Τί σύμπτωση όμως: εσείς δεν «φύγατε» μετά που οι Τούρκοι είχαν «μπει» στην ελληνική ΑΟΖ; Όλοι οι πιο έγκυροι αναλυτές αυτό λένε

Η σύμπτωση λοιπόν υπάρχει και είναι πάρα πολύ ύποπτη.

Περισσότερο όμως από μια «σύμπτωση», υπάρχει το γεγονός, αναμφισβήτητο, ότι εσείς αφήσατε τη Τουρκία να παραβιάσει, εμφανιζόμενη σαν αφέντης, την βάση UNCLOS οριοθετημένη ΑΟΖ της Ελλάδας!!

Με ποια λογική(!), μπροστά στις τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες εσείς, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, παρατάξατε μια φρεγάτα, ένα λιμενικό πλοιάριο και μια γελοία κανονιοφόρο;! Αντί να στείλετε εκεί τον μισό ελληνικό στόλο και 30 αεροπλάνα!!

Αυτή, κατά τη γνώμη σας και εκείνη του αφεντικού σας, είναι η «εθνική άμυνα»;!

Από εσάς και το αφεντικό σας η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες περιμένουν να ευοδώσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε θάλασσα και ξηρά – εκείνα που εσείς ο ίδιος δηλώνετε σύμφωνα με το διεθνή δίκαιο, και είναι σύμφωνα! – περιμένουν να υπεραμυνθείτε τον ελληνικό εθνικό χώρο, την ελληνική πατρίδα την οποία, για να την έχετε σήμερα εσείς, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πέθαναν!

Εσείς τα καταρρακώνετε όλα αυτά. Είστε απών, φυγάς, υποτελής.

Η Ελλάδα είναι η πατρίδα σας ή η Τουρκία μήπως;! Είστε μήπως ένας άπατρις ή μάλλον ένας ξένος πράκτορας καμουφλαρισμένος σε Έλληνας πολίτης για να λοιδορήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τόσος είναι ο πόνος, τόση είναι η απογοήτευση, τόση η ντροπή, τόση είναι η οργή και η αγανάκτηση και η ματαίωση των προσδοκιών που νιώθουμε για όσα καταδικαστέα πράξατε και παραλείψατε στη Κάσο τα οποία αμετάκλητα ζημιώνουν την ελληνική εθνική τιμή και τα ελληνικά εθνικά δικαιώματα κυριαρχίας, που υπήρξε ανθρωπίνως αδύνατον να μείνουμε απαθείς, αδρανείς, σιωπηλοί και ταπεινωμένοι.

Απ’ ότι λένε όλοι οι μη συστημικοί, δείξατε στους Τούρκους τα οπίσθια σας και τους καταστήσατε ήρωες στη χώρα τους!! Αδιανόητο για έναν Έλληνα!

Αληθεύει ότι το αφεντικό σας, μετά το «συμβάν», είπε στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας» (εννοώντας μάλλον τους Τούρκους) «αλλά όλα καλά»;

Αφόρητη δεν είναι η απαξίωση της Ελλάδας που επιδείξατε; Αφόρητη δεν είναι και η υποτέλεια που επιδείξατε στον ιστορικό εχθρό της Ελλάδας, εσείς ως αρμόδιος υπουργός και το αφεντικό σας. Ασυγχώρητα όλα αυτά και να εύχεστε να είστε τυχερός να μην τα μάθουν όλα οι Έλληνες πολίτες.

Με ό, τι έχει συμβεί στη Κάσο, δεχθήκατε την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον δικό της κυριαρχικό χώρο προς αποκλειστικό όφελος του εχθρού Τούρκου.

Και τότε για ποια ατμόσφαιρα ειρήνης, για ποιες «συναινέσεις» και «συμφωνίες» και πράσσειν άλογα με τους Τούρκους τολμάτε ακόμη να μιλάτε;

Ως πότε θα συνεχίσει αυτή η κοροϊδία του κατευνασμού σας;

Και το ότι ο Τούρκος ναύαρχος «τρόλαρε» ολόκληρη την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνικό λαό «ευχαριστώντας» ειρωνικά εσάς και το αφεντικό σας που δεχθήκατε να εγκαταλείψετε την ελληνική, βάση UNCLOS, ΑΟΖ και ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας σιωπηρά την κατά διεθνούς δικαίου παράνομη τουρκο-λιβυκή «δήθεν ΑΟΖ», αυτά δεν σας έθιξαν;

Τα ανεχθήκατε, τα θεωρήσατε φυσιολογικά, καταχωνιάσατε τη χώρα σας, «γκριζάρατε» εσείς ο ίδιος και το αφεντικό σας για λογαριασμό του Τούρκου εχθρού ακόμη μια άλλη ελληνική περιοχή στο Αιγαίο.

Με εσάς, στο τέλος, δεν θα μείνει τίποτα το ελληνικό στο Αιγαίο!

Αλήθεια, αυτή τη στιγμή έχουμε την τιμή να απευθυνόμαστε πραγματικά σε έναν Έλληνα υπουργό;! Με όλα τα παραπάνω;

Δεν πιστεύετε πως «φτάνει πια», ως εδώ πια να υποχρεούμαστε να υπομείνουμε τόση υποταγή στον ξένο, εχθρό ή φίλο; Δε σας φαίνεται πως είναι κάτι το τελείως αφύσικο και ανθελληνικό;

Και τί να πει κανείς για τον καταθλιπτικό ελληνικό Τύπο που σας σεγκοντάρει και στη προσπάθεια του να υποβαθμίσει το αχρείο γεγονός ντροπιάζοντας το λειτούργημά του, μας μιλάει για «ομαλή συνύπαρξη ελληνικών και τουρκικών πλοίων στη ‘περιοχή’», κάνοντας πως αγνοεί πως αυτή η «περιοχή» δεν είναι Τουρκία αλλά ελληνική οριοθετημένη ΑΟΖ βάση UNCLOS και τα τουρκικά πλοία είναι παράνομα εκεί!!

Ως πότε τόσες παρανομίες…

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

…………………………………………………………………………..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube