REAL TIME |

Βρετανικές πηγές ασφαλείας προειδοποιούν για ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

Βρετανικές πηγές ασφαλείας προειδοποιούν για ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

“Παρόμοιες προειδοποιήσεις έχουν εκφράσει διπλωματικές πηγές και άλλων χωρών”

Βρετανικές πηγές ασφαλείας απέστειλαν το τελευταίο διάστημα προειδοποιήσεις προς την Κυβέρνηση της Βηρυτού ότι το Ισραήλ πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο περί τα μέσα Ιουνίου, δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η λιβανική εφημερίδα Αλ-Αχμπάρ, η οποία εκφράζει θέσεις της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, η Αλ-Αχμπάρ προσθέτει ότι «παρόμοιες προειδοποιήσεις έχουν εκφράσει διπλωματικές πηγές και άλλων χωρών, σημειώνοντας ότι μόνο οι βρετανικές πηγές ασφαλείας τοποθετούν χρονικά την ισραηλινή επίθεση.

Χθες το βράδυ εκατοντάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και κατοικημένων περιοχών παραδόθηκαν στις φλόγες στο βόρειο Ισραήλ, με επίκεντρο την πόλη Κιριάτ Σμονά και το κιμπούτς Κφαρ Γκιλαντί, ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλων πυραυλικών επιθέσεων της οργάνωσης Χεμζπολάχ, προκαλώντας εστίες φωτιάς που ενισχύθηκαν εξαιτίας των ανέμων. Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες ύστερα από επίμονη μάχη με τις φλόγες.

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης των ισραηλινών κωμοπόλεων της περιοχής τονίζουν με δηλώσεις τους στα ισραηλινά ΜΜΕ την ανάγκη «δραστικότερων μέτρων εκ μέρους του στρατού για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube