Video , Δημογραφικό 1 Ιουνίου 2024

Βραβεύτηκε ο Δήμος Αγράφων για την προσπάθεια αντιμετώπισης του Δημογραφικού

Βραβεύτηκε ο Δήμος Αγράφων για την προσπάθεια αντιμετώπισης του Δημογραφικού

Για τις πρωτοβουλίες που πήρε για την διαχείριση και αντιμετώπιση του δημογραφικού, βραβεύτηκε από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μια ειδική εκδήλωση στην Αθήνα ο Δήμος Αγράφων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης στο star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, ήδη έχουν αποτελέσματα με το επίδομα των 3000 ευρώ σε κάθε νέα μαμά, αφού έχουν γεννηθεί 54 παιδάκια.

Στα δημογραφικά μέτρα συγκαταλέγονται, η δωρεάν σίτιση στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Δήμο Αγράφων, η επιβράβευση των μαθητών που περνούν στα Πανεπιστήμια και το πρόγευμα που χορηγείται στους μαθητές των σχολείων.

Το μεγαλύτερο στοίχημα τώρα είναι η αποκέντρωση, που θα επιτευχθεί με την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή του, ώστε να γίνει ελκυστική στους νέους που επιθυμούν να γυρίσουν στον τόπο τους και να εργαστούν με τηλεργασία. Ήδη έχουν γίνει βήματα προόδου στο internet.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube