REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία 29 Ιουνίου 2024

Β. Ζελένσκι: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει εντός του 2024… δεν έχουμε πολύ χρόνο

Β. Ζελένσκι: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει εντός του 2024… δεν έχουμε πολύ χρόνο

Το… φάντασμα του Τραμπ επιταχύνει τις εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προειδοποίησε

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Έχουμε πολλούς τραυματίες, νεκρούς, στρατιωτικούς και πολίτες. Δεν θέλουμε αυτός ο πόλεμος να διαρκέσει για χρόνια. Επομένως, πρέπει να προετοιμάσουμε αυτό το σχέδιο και να το βάλουμε στο τραπέζι στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη».

Ο Volodymyr Zelensky τόνισε την ανάγκη για μια ειρηνευτική διαδικασία που θα έδινε τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφέροντας τα αυξανόμενα θύματα της Ουκρανίας.
Ωστόσο ο Zelensky όταν μιλάει για έλλειψη χρόνου… αναφέρεται στην έλευση του Trump στην ηγεσία των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024 δηλαδή σε 125 ημέρες από σήμερα…

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα…
Ο Zelensky επανεξετάζει τη στάση του για τη συνέχιση του πολέμου κατά της Ρωσίας, υπό το φως των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και της βέβαιης ήττας του Biden.
Ο πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Yuriy Lutsenko, υπολόγισε ότι ο αριθμός των νεκρών ή σοβαρά τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών ήταν πάνω από 500.000 τον Ιανουάριο 2024….και ο τραγικός αριθμός ήδη φθάνει τους 620.000 και συνεχίζεται…

To νέο σχέδιο Zelensky που θα περιλαμβάνει και διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ο οποίος έχει απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και απέρριψε τις προτάσεις της για ειρήνη τόνισε ότι η Ουκρανία θα προετοιμάσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης έως τέλος 2024.
«Θα ετοιμάσουμε ένα λεπτομερές σχέδιο. Θα είναι έτοιμο φέτος», δήλωσε ο Zelensky σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Σλοβενίας, χωρίς να διευκρινίσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ο Zelensky είπε επίσης ότι ελπίζει να λάβει ένα «ισχυρό έγγραφο» για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.

Νωρίτερα, ο Zelensky τόνισε ότι δεν ήθελε να παρατείνει τη σύγκρουση λόγω των απωλειών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ο Zelensky έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube