REAL TIME |

Γενικά θέματα 23 Ιουνίου 2024

Τρεις νέες συλλήψεις στη Γερμανία για κατασκοπεία!

Τρεις νέες συλλήψεις στη Γερμανία για κατασκοπεία!

Ο Ουκρανός πολίτης Robert A., ο Αρμένιος υπήκοος Vardges I. και ο Ρώσος Arman S. φέρεται να ταξίδεψαν στη Γερμανία για λογαριασμό ξένης μυστικής υπηρεσίας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για έναν Ουκρανό κάτοικο πρόσφατα είχε έρθει στην Φρανκφούρτη.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι εργάζονταν για μια ξένη μυστική υπηρεσία που δεν κατονομάζεται συνελήφθησαν στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Ουκρανός πολίτης Robert A., ο Αρμένιος υπήκοος Vardges I. και ο Ρώσος Arman S. φέρεται να ταξίδεψαν στη Γερμανία για λογαριασμό ξένης μυστικής υπηρεσίας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για έναν Ουκρανό κάτοικο πρόσφατα είχε έρθει στην Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, στις 19 Ιουνίου έκαναν ανίχνευση σε καφετέρια στη Φρανκφούρτη όπου υποτίθεται ότι ήταν ο στόχος τους.

Η αστυνομία της Έσσης τους συνέλαβε στη Φρανκφούρτη και αιτήματα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης υποβλήθηκαν στον ανακριτή, αναφέρει η Deutsche Welle.

Οι τρεις εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο και προφυλακίστηκαν ενόψει του κατηγορητηρίου.

Μια σειρά υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, στις οποίες εμπλέκονται φερόμενοι Ρώσοι και Κινέζοι πράκτορες, έχουν προσελκύσει πρόσφατα την προσοχή του κοινού.

Δύο άνδρες με διπλή ρωσο-γερμανική υπηκοότητα συνελήφθησαν τον Απρίλιο για φερόμενο εντοπισμό πιθανών στόχων για τη διεξαγωγή δολιοφθορών σε γερμανικό έδαφος, όπως σημειώνεται.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι η χώρα έχει γίνει πεδίο δράσης πολλών πρακτόρων αξιολογώντας κατά σειρά τις χώρες προέλευσής τους, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία και Ιράν.

ΠΗΓΗ: Εχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube