REAL TIME |

Τους εγκατέλειψε ο κόσμος!

Τους εγκατέλειψε ο κόσμος!

Μανώλης Κοττάκης: Στην αρχή της κατηφόρας! Τα ελληνικά κόμματα βολοδέρνουν. Γκρεμίζονται τα ποσοστά τους. Βρίσκονται κοντά στο τέλος τους. Έγιναν υποσύνολα της κοινωνίας. Υπάρχει βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης. Δεν θα λυθεί, αν δεν επαναχαραχθούν οι γραμμές. Σε πολιτικό αδιέξοδο η Ελλάδα. Συμπεριφερόμαστε όλοι μας με παλιά δεδομένα. Τα κόμματα από πολυκαταστήματα έχουν γίνει… περίπτερα. Ο κόσμος τα εγκατέλειψε. Οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα απαξίωσης. Τους βύθισαν όλους μαζί ταυτόχρονα, οι περισσότεροι όμως πετούν χαρταετό. Το πολίτευμα έχει διαβρωθεί.

Ο διευθυντής της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” δημοσιογράφος- συγγραφέας Μανώλης Κοττάκης με αφορμή το σκηνικό πολιτικής αναταραχής τόσο στο κυβερνητικό κόμμα , όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ , σημειώνει ότι τα κόμματα ιδίως των λεγόμενων κυβερνητικών πόλων , δείχνουν μετά τις ευρωεκλογές να μην αντιλαμβάνονται το πραγματικό μήνυμα της πλειοψηφίας των πολιτών .

Η κοινωνία δηλώνει ότι δεν εκπροσωπείται πλέον από το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό και την θεσμική κατάρρευση των βασικών πυλώνων μίας δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας. Το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας, γίνεται πρωτίστως υπαρξιακό θέμα των κομματικών σχηματισμών που μετά από 50 χρόνια μεταπολίτευσης δεν εκφράζουν το όλον της κοινωνίας αλλά υποτμήματα τους.

Είναι σαφές, λέει ο Μανώλης Κοττάκης, πως η κοινωνία θα βρει την διέξοδο της και καλό είναι τα υφιστάμενα κόμματα να αντιληφθούν πως χωρίς μία νέα κοινωνική συμφωνία , πολύ απλά τα περισσότερα από αυτά τα κόμματα γρηγορότερα ή λίγο πιο αργά θα παραμεριστούν από την κοινωνική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube