REAL TIME |

Το περί Ουκρανίας αμερικανικό «μάθημα» μέσα στο παγκόσμιο χάος του δυτικού δογματισμού

Το περί Ουκρανίας αμερικανικό «μάθημα» μέσα στο παγκόσμιο χάος του δυτικού δογματισμού

Σιωπή όλοι! Μίλησε περί Ουκρανίας η νέα παγκόσμια Πυθία, ο Αμερικανός καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστημίου της Yale, Timothy Snyder, που φαίνεται πως τα ξέρει όλα, σε ένα άρθρο του στο περιοδικό Newsweek, ένα άλλο πιόνι στην αμερικανική διεθνή σκακιέρα τρόμου που εγκαινιάστηκε τον Φλεβάρη του 2022, μετά από μακρά προετοιμασία από το 1990 (με το τέλος της ΕΣΣΔ, το αποκρουστικό «προεδριλίκι» του μεθύστακα Γιέλτσιν και τη σταδιακή επέκταση του ΝΑΤΟ με άφωνη θεατή τη Ρωσία), ενώ αυτό τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο εκτρέπεται από κάθε λογική και σοφία στις προκλητικές ενέργειες.

Και τώρα βγήκε αυτός ο φουκαράς ο Αμερικανός «δάσκαλος» (ή μάλλον θα τον έβαλαν;) για να πει το μακρύ του και το κοντό του, ίσως σε αποστολή με διαταγές του πρωτομάστορα της σύγχρονης πολεμοκαπηλίας στη χειρότερη προεδρία ΗΠΑ όλων των εποχών.

Η νέα Πυθία λοιπόν ξεπετάχτηκε από τα σπλάχνα της δυτικής επικοινωνιακής κόλασης με μια ατελείωτη σειρά από ασύστολες αοριστίες, αβεβαίωτες δηλώσεις, αναπόδεικτα συμπεράσματα – μια διάρροια φαντασιακών «αποφθεγμάτων» με σκοπό μάλλον να τα «χάψουμε» και να μας πείσουν, όλους εμάς που μας θεωρούν βλάκες και δεν καταλαβαίνουμε πού το πάνε αυτοί οι επιτήδειοι μέσα στη βιασύνη τους να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα τετελεσμένα πολέμου,

– αλήθεια, ποιος έχει παρατηρήσει πόσο καταπληκτικά μοιάζουν στη οργάνωση και διεξαγωγή τους, mutatis mutandis, τα τετελεσμένα της τουρκικής ισλαμοδικτατορίας με τα τετελεσμένα της αμερικανο-ευρωκοινοτικής «δημοκρατίας»;! –

τόσο μας θεωρούν «δεδομένους» και εύκολους «καταναλωτές» του κουτόχορτου τους, ξέροντας πως πάντα θα υπάρξουν εκείνοι που δεν μπορούν να τους καταλάβουν ή δεν πρέπει να τους καταλάβουν, και εκείνοι που ιδεολογικά δεν θα θέλουν να τους καταλάβουν.

Αυτό σημαίνει πως, κτύπα-κτύπα, η «απήχηση» των λεγόμενων τους και η τρομολαγνεία που τα συνοδεύει επιτυγχάνουν τον σκοπό τους: ο φόβος κυριαρχεί και το «εθνικό μίσος» για «εκείνους που θέλουν να μας εξοντώσουν» εξάπτεται.

Η «φόρμουλα» είναι γνωστή: οι άλλοι (οι Ρώσοι, αλλά και όσοι είναι φίλοι τους όπως οι Κινέζοι!) είναι οι εγκληματίες, κακοί, αιμοβόροι κακόβουλοι και εκτελεστές: εμείς όμως (οι Αμερικανοί και Κοινοτικοί ευρωπαίοι) είμαστε οι αγνοί, καλοί, αφελείς και αθώοι «που δεν κάνουν ποτέ τίποτα το κακό και άσχημο» και όμως διατρέχουμε μέγιστο κίνδυνο να «μας φάνε» οι «απέναντι»» αδυσώπητοι κακούργοι αν δεν τους προλάβουμε να τους εξουδετερώσουμε με τα όπλα μας.

Τελικά, τί μας είπε η περιβόητη Αμερικανή καθηγητάρα της Yale; Ας ακολουθήσουμε τους «στοχασμούς» της με μερικά σχόλια μας.

Κατ’ αρχήν θέτει το μέγα φλέγον θέμα με τρομοκρατικό πρόσημο: «Η αρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου θα μπορούσε να είναι πιο κοντά απ’ ό, τι σκεφτόμαστε»: ορίστε το «χρίσμα» του σπουδαίου «διοχετευτή» της «αμερικανικής πολεμοκαπηλίας μασκαρεμένης σε λευκή περιστερά!

Και η διήγηση μπαίνει, εν είδη ιστορικής φαντασίωσης, στην ουσία [που «καίει» τους Δυτικούς: «Εάν η Ρωσία κατακτήσει την Ουκρανία, θα βρισκόμαστε όπως ήταν το έτος 1939. Σήμερα είμαστε το έτος 1938. Ναι, γιατί οι Ουκρανοί μας επιτρέπουν να παρατείνουμε αυτό το 1938. Μας βοηθούν να μη φτάσουμε στο 1939», μας λέει με κάθε σοβαρότητα ex cathedra, δήθεν παραλληλίζοντας επιτυχώς την σημερινή κατάσταση,

την οποία, σημειωτέον, οι ίδιοι οι Αμερικανοί προκάλεσαν με την αδιαμφισβήτητη επεκτατική τους μανία διατηρώντας την στη διαπασών: τα ιστορικά γεγονότα δεν ψεύδονται! –

με εκείνη της παραμονής του 2ου παγκοσμίου πολέμου το 1939, αυτομάτως εξισώνοντας τον Χίτλερ με τον Πούτιν, αλλά – τί κρίμα! – «ξεχνώντας» τα τρομερά διαχρονικά εγκλήματα πολέμου των Αμερικανών Προέδρων που θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε δίκη εάν το ΔΠΔ «δεν κατέβαζε τα βρακιά του» από φόβο των γνωστών μας αμερικανικών εκβιασμών και απειλών!!

Βεβαίως, αντικειμενικά, πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, από ιστορική άποψη, γι ‘ αυτόν τον ψευδή παραλληλισμό που επιχειρεί ο Αμερικανός καθηγητής «Ιστορίας» (πού και να μην ήταν και «καθηγητής Ιστορίας»!) σε αναζήτηση στιγμιαίας δόξας και αίγλης. Ο χώρος δεν μας το επιτρέπει.

Στη συνέχεια, κατά τον πολύ Timothy Snyder, στη περίπτωση που η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, η Ρωσία θα έχει έναν χρόνο (από το 1938 ως το 1939!!) για να αρχίσει εχθροπραξίες εναντίον άλλες χώρες, κι αυτή τη φορά θα έχει όλο το πλεονέκτημα με το μέρος της (δηλαδή ως νικήτρια χώρα μάλλον θα εννοεί ο σούπερ-καθηγητής).

Σε αυτό τη σημείο βέβαια ο ανεπανάληπτος Αμερικανός δεν μπορεί να μην αναφερθεί στο βασικό δογματικό αμερικανικό – αλλά και «εμβολιασμένο» στα ευρω-κοινοτικά κολλητήρια – αφήγημα της καταραμένης «συνεχούς επιθετικότητας της Ρωσίας», η οποία «συνεχίζοντας τις κατακτήσεις της»(!!) μετά την Ουκρανία, θα προσβάλλει και τις άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ε.Ε. «για να κατακτήσει όλη την Ήπειρο»!

Καλά λένε στην Ελλάδα: «η τρέλα δεν πάει στα βουνά». Η σαχλαμάρα του Αμερικανού βάζει μάτι.

Ως εκ τούτου, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας «προορίζεται», κατά τον «σοφό» σοφιστή Snyder, «να επεκταθεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων και καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα», με υπαιτιότητα, βεβαίως υπονοώντας, της «επιθετικής» Ρωσίας (το σύνηθες déjà vu).

Με αυτό το σκεπτικό, ο όντως επικίνδυνος ευφάνταστος Αμερικανός «δάσκαλος» επιχειρεί και μεθοδεύει την μετάθεση όλης της υπαιτιότητας και της ευθύνης στη Ρωσία, αθωώνοντας ολοσχερώς τις ΗΠΑ,

τις οποίες θέλει να μας τις παρουσιάσει ως τελικά «θύματα»(!) της πολεμικής μανίας, αλαζονείας και προπαντός επεκτατικότητας της Ρωσίας

τελείως συμπτωματικά πάλι «ξεχνώντας», ο πονηρός, όλες τις διαχρονικές, ρεαλιστικά πραγματικές (όχι υποθετικές, όπως λέει πως «θα»(!) κάνουν δήθεν οι Ρώσοι) υποθάλπουσες την παγκόσμια ειρήνη προκλητικές στρατιωτικές και στρατηγικές ενέργειες των συμπατριωτών του στον πλανήτη από το 1950 και μετά!!

Το είπαμε και πιο πριν: αυτοί οι «άλλοι» οι εγκληματίες, εμείς οι αθώοι.

Ασφαλώς, ο «διαπρεπής» καθηγητής δεν σκέφτεται ούτε μια στιγμή

– πολύ πιθανόν, με το συνηθισμένο αμερικανικό τουπέ 10 παπαγάλων, να την θεωρεί και «δικαίωμα» προερχόμενο από θεία χάρη –

την αμερικανική άκρα παγκόσμια επιθετικότητα (τις δεκάδες συγκρούσεις και πολέμους ως τώρα των Αμερικανών παγκοσμίως!) και προπαντός επεκτατικότητα (τις σχεδόν 800 αμερικανικές βάσεις και «αμυντικά φυλάκια» σε όλη τη Γη!), γεγονός μοναδικό στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, κάτι που σίγουρα θα ζήλευαν όλες οι χώρες του κόσμου, ακόμη και η Ρωσία η οποία, φτωχαδάκι, έχει μόνο δύο-τρεις το πολύ «βάσεις»!!

Ψιλοπράγματα όλα αυτά. Τα προσπερνάμε. Δεν μας συμφέρει γαρ.

Και μας λέει ακόμα, περιπλανώμενος πλασιέ της πραμάτειας του, ο κ. Snyder σε μια συνέντευξη τύπου στο Ταλλίν τώρα της Εσθονίας: «Εάν οι Ουκρανοί παραδίδονταν ή εμείς εγκαταλείπαμε την Ουκρανία, τότε θα ήταν μία Ρωσία διαφορετική που θα αντιμετώπιζε τον πόλεμο του μέλλοντος» (ο άνθρωπος, πολεμοκάπηλος ως το μεδούλι, μιλάει για πόλεμο εσαεί, σαν να πρέπει να υπάρχει συνέχεια πόλεμος!).

«Θα είναι μια Ρωσία με τεχνολογία και Ουκρανούς στρατιώτες, εκτός που θα έχει και μια διαφορετική γεωγραφική θέση».

Διερωτόμαστε «πού κολλάνε», μέσα στον διαλεκτικό οίστρο του καθηγητή διανοητή, η «τεχνολογία» των Ρώσων και οι «Ουκρανοί στρατιώτες» στον ρωσικό στρατό, υποτίθεται (μια Ρωσία… με Ουκρανούς…).

Γενικά στα λεγόμενά του παρατηρούμε πως εντέχνως καλλιεργείται το «πνεύμα του πολέμου», σώνει και καλά πόλεμος, η αυθαίρετη και παραπληροφορική ιδέα ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να πολεμά (εννοεί: ενάντια στη Δύση) και μελλοντικά, ατελείωτα!

Στην ουσία εννοεί πολύ απλά αλλά ύπουλα να μεταθέσει το διαχρονικό αμερικανικό παραδοσιακό πολεμικό πνεύμα (δεν το είπαμε; από το 1950 και μετά οι ΗΠΑ είναι «μπλεγμένες» σε πολεμικές συρράξεις που οι ίδιες έχουν τροφοδοτήσει και δημιουργήσει! Ή μπορεί κανείς να το διαψεύσει; Μάλλον όχι) στο ρωσικό έθνος και κυβέρνηση, εκείνο που είναι οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι προσπαθεί να το «περάσει» ως χαρακτηριστικό των Ρώσων!

Και τους «βλέπει» τους Ρώσους σε έναν «αιώνιο πόλεμο» με τους Αμερικανούς και τους Δυτικούς γενικά!!, δηλαδή αντιστρέφει και μεταθέτει σε αυτούς κάτι στο οποίο αποδεδειγμένα η Ιστορία μας δείχνει πως είναι παντοιοτρόπως συνηθισμένοι και εθισμένοι οι Αμερικανοί!

Αρρωστημένος ο άνθρωπος και αρρωστημένο το μυαλό του.

Έτσι δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πως ο καθηγητής Snyder αντιπροσωπεύει και με ακρίβεια αντανακλά το αμερικανο-ευρωκοινοτικό πολεμοκάπηλο σύνδρομο (ή όνειρο) που ολοένα γίνεται πιο άκρατα παρανοϊκό και εν τοις πράγμασι ωθεί τη κατάσταση στα άκρα (να φέρουμε τον πόλεμο μέσα στη Ρωσία, να χτυπήσουμε τη Ρωσία παντού, να εξαφανιστεί η Ρωσία και να της πάρουμε ό, τι έχει και δεν έχει!).

Υπάρχει στην καθαρά εγκληματική «ιντελιγκέντσια» της Δύσης μια εκτεταμένη ριζοσπαστοποίηση του αισθήματος του πολέμου, μια απόλυτη τρέλα πολέμου των ηγετών της οι οποίοι συνέχεια εγκληματικά περιφρονούν τους πολίτες τους που θέλουν ειρήνη, ένα καλά ορχηστρωμένο κλίμα πολέμου, ηλιθίως προβοκατόρικο και άνοα αλαζονικό (είναι αλήθεια: μωραίνει Κύριος ούς βούλεται απωλέσαι!).

Μια εγκληματική μανία να ρίξουν τους λαούς τους στη καταστροφή και δυστυχία.

Μόλις τώρα, στις ευρωεκλογές, οι Γάλλοι πολίτες φαίνεται πως το κατάλαβαν και πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τον «πολεμιστή» Μακρόν. Και εν μέρει το ίδιο έκαναν και οι Γερμανοί των οποίων ο μηδαμινός Καγκελάριος μετράει μέρες.

Ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας σωστά, δυστυχώς, παρατήρησε ότι στις Βρυξέλλες ετοιμάζονται να ανοίξουν πολεμικό μέτωπο με τη Ρωσία. Και μάλλον δεν έχει καθόλου άδικο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι όταν κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν πως «έσπειρε χάος στον πλανήτη»!

Πιο παγκόσμιο χάος απ’ αυτό που όλοι βλέπουμε κάθε μέρα!! Από την αρχή της προεδρίας Μπάιντεν έως σήμερα όλος ο κόσμος ζει όλο και πιο χαοτικά με τον φόβο του παγκόσμιου πολέμου/ολέθρου.

Ένα χάος μέσα στο οποίο τα μικρά πιόνια Μακρόν και Σόλτς και τα ακόμη μικρότερα βαλτικά και πολωνικά «ξεσαλώνουν», πιο βασιλικοί του βασιλιά, ποιος ξέρει στο άνυδρο κεφάλι τους τί νομίζοντας πως κάνουν το σπουδαίο!

Νομίζουν πως οι στρατιώτες τους θα πάνε στον πόλεμο με τις σφενδόνες και τις πέτρες; Ή με σπαθιά και ακόντια;

Εκείνο που είναι πασιφανές είναι πως οι Αμερικανοί κατόρθωσαν δυστυχώς για τους Ευρωπαίους να δημιουργήσουν στα σαλεμένα μυαλά των δυτικών ηγετών μια εκτεταμένη ριζοσπαστοποίηση πολέμου, ένα καλά οργανωμένο κλίμα πολέμου, άκρως προβοκατόρικο στη πράξη με καλά καμουφλαρισμένο αθώο λόγο ειρήνης, μάλλον προκαταρτικό για επόμενες δυτικές προβοκάτσιες, για να θέσουν την ρωσική πολιτική σε πιο σκληρή δοκιμασία και πειρασμό χρήσης διαφορετικών, πιο extreme λύσεων που η Ρωσία θα προτιμούσε κανονικά να μη θέσει σε κίνηση.

Το έχουμε άλλωστε πει και στο παρελθόν: η Ε.Ε. ως γνήσιο τέκνο και προπαντός όργανο των ΗΠΑ ουδέποτε θα διαθέτει μια δική της εξωτερική πολιτική εάν δεν κατορθώσει να απογαλακτιστεί από την «αμερικανική τροφή». Οι ΗΠΑ δημιούργησαν την ΕΕ και την οδηγούν όπου θέλουν οι ίδιες. Και το ΝΑΤΟ είναι η longa manus που κρατά τα χαλινάρια που ελέγχουν την πορεία της Ε.Ε.

Τώρα, όλοι γνωρίζουμε πόσο «καλοί» είναι οι Δυτικοί στο να προκαλούν τους αντιπάλους τους. Η Ιστορία μας το διδάσκει απλόχερα.

Εξ ου και ο Ρώσος Πρόεδρος σε πλείονες ευκαιρίες αναφέρθηκε στις «απρόβλεπτες συνέπειες» που θα είχε μια άμεση επέμβαση των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στη σύγκρουση.

Και ακριβώς εκεί έγκειται όλο το εφαρμοσμένο «σύστημα» μεταξύ του «παιχνιδιού της συνεχούς δήθεν «αθώας» αμερικανικής πρόκλησης» και της αναπόδεικτης, δογματικής δυτικής «πεποίθησης» ότι είναι η Ρωσία που «δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία»: αυτή είναι και η κατάλληλη «προπαρασκευαστική προπαγάνδα» ώστε να έχουν το άλλοθι για να γίνουν δυνατές όποιες μελλοντικές στρατιωτικές προκλητικές κινήσεις «γύρω» από τα ρωσικά σύνορα και μέσα σε αυτά!

Αυτές οι «απρόβλεπτες συνέπειες» που απεύχεται ο Πούτιν σχετίζοντάς τες με τη χρήση πυρηνικών μέσων, κάτι που μπορεί να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και προεκτάσεις, δεν πτοούν ωστόσο, απ’ ό, τι φαίνεται, τους αμερικανο-δυτικούς από το να τροφοδοτούν, άνοα και εγκληματικά, ακατάπαυστα, με μια τελείως αρρωστημένη νοοτροπία πολεμικού τρόμου στους λαούς τους.

Παράλληλα, απ’ τη μεριά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκυ επωφελείται ετούτης της κατάστασης φόβου που οι φίλοι του αμερικανο-κοινοτικοί επιχειρούν να επιβάλλουν στις χώρες τους, για να ρίξει λάδι στη φωτιά ανάγοντας την Ουκρανία σε θέση «τοίχους ανάσχεσης» της δήθεν ρωσικής επιθετικότητας, θέλοντας να «εμφυσήσει» στα δυτικά κοκορόμυαλα την ιδέα ότι «χωρίς την Ουκρανία, που συγκρατεί τους εισβολείς Ρώσους», όλη οι δυτική Ευρώπη πάει να καταλειφθεί απ’ αυτούς τους βάρβαρους!

Απίθανοι συνειρμοί παραπληροφόρησης και δημαγωγίας και παράνομη διασπορά ανυπόστατων τρομοκρατικών καταστάσεων όλη αυτή η πολεμική παραφιλολογία του Ουκρανού ηγέτη που φτάνει στα άκρα μεταμορφώνοντας ανενδοίαστα και ανήθικα ό, τι ψευδές και αναπόδεικτο σε δογματική αλήθεια, με το επιβαρυντικό του ότι επιχειρείται ταυτόχρονα η εμπέδωση της παραπληροφόρησης του κόσμου ολόκληρου και η βούληση να πειστεί, πλαστά, ότι οι πολεμικές ιαχές, που τρελά σκορπίζονται δεξιά και αριστερά στο δυτικό στρατόπεδο, δεν είναι φανταστικές αλλά εκπέμπουν από μια πραγματικότητα.

Τώρα, μένει να δούμε κατά πόσο αυτός ο τραγικός εντέχνως κατασκευασμένος ορυμαγδός θανάτου των αμερικανο-ευρωδυτικών ταγών, αυτή η παρανοϊκή πραγματικά «κούρσα πολέμου» σώνει και καλά επηρεάζει τους ευρωπαϊκούς λαούς και κατά πόσο αυτοί αντιλήφθηκαν ή όχι τις εγκληματικές σκοπιμότητες που κρύβουν και δεν τους ανέχονται άλλο:

αυτοί οι ίδιοι ευρωπαϊκοί λαοί που είναι περίπου δυόμισι χρόνια που «πληρώνουν» πανάκριβα την παλαβή απερισκεψία, ενδοτικότητα και ανυποληψία των κυβερνώντων τους οι οποίοι μια χαρά όμως συνεχίζουν «να βολεύονται» στο απυρόβλητο ενώ θα έπρεπε να είχαν πεταχτεί με τις κλωτσιές κάτω από τους αιματοβαμμένους θώκους τους!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

………………………………………………………………………………..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube