Το Ερεβάν σχεδιάζει να επικυρώσει τη συμφωνία στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Το Ερεβάν σχεδιάζει να επικυρώσει τη συμφωνία στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Η Αρμενία πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας Αρμάν Σαργκσιάν στη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.

Η συμφωνία, όπως είπε, υπογράφηκε ήδη στις 14 Δεκεμβρίου 2023. Υπογράφηκε στην Αθήνα από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικό Δένδια και τον Αρμένιο υπουργό Άμυνας Σουρέν Παπικιάν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικούς τομείς συνεργασίας όπως: μεταφορά τεχνολογίας και τεχνική υποστήριξη στην παραγωγή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στον τομέα της παραγωγής πυρομαχικών, υλοποίηση έρευνας στον τομέα των στρατιωτικών προϊόντων και της παραγωγής τους, δημιουργία κοινών οργανισμών για την παραγωγή τους κ.λπ.

Η συμφωνία προβλέπει διατάξεις σχετικά με τα μέσα εφαρμογής της στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης τεχνικού προσωπικού και της παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με την επισκευή και τη λειτουργία στρατιωτικών προϊόντων που κατασκευάζονται σε τρίτες χώρες.

Προβλέπεται η σύσταση αρμενοελληνικής επιτροπής για την εφαρμογή της συμφωνίας και την προώθηση της συνεργασίας η οποία πρέπει να αξιολογήσει τη συμφωνία, να υποβάλει προτάσεις και προτεραιότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας, καθώς και να εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube