REAL TIME |

Ιράν , Ισραήλ , Ουκρανία , Ρωσία 22 Ιουνίου 2024

Το δώρο του Ζελένσκι στο Ισραήλ που απέρριψε ο Νετανιάχου! Η ουκρανική μέθοδος αντιμετώπισης ιρανικών drones

Το δώρο του Ζελένσκι στο Ισραήλ που απέρριψε ο Νετανιάχου! Η ουκρανική μέθοδος αντιμετώπισης ιρανικών drones

Μια αναφορά του ισραηλινού καναλιού 12 αποκάλυψε ότι η Ουκρανία πρόσφερε στο Ισραήλ βοήθεια για τον τρόπο αντιμετώπισης των ιρανικών drones, αλλά το Ισραήλ αγνόησε αυτή την προσφορά.

Το κανάλι αναφέρει ότι η Ουκρανία έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση ιρανικών drones, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό στον πόλεμο για περισσότερα από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουκρανία πρόσφερε στο Ισραήλ να μεταφέρει την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των drones του Ιράν στις αρχές του περασμένου έτους, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλαδή μήνες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα και τις επακόλουθες εντάσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Όπως σημειώνεται «ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας τότε πρότεινε συνεργασία με το Ισραήλ ως προς αυτό, αλλά δεν υπήρξε πραγματική απάντηση».

Το κανάλι παρέθεσε δηλώσεις του Ουκρανού πρεσβευτή στο Ισραήλ, Yavhan Kornychuk, στις οποίες είπε: «Στις αρχές του περασμένου έτους, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Νετανιάχου, έφερα από το Κίεβο ένα μεγάλο κομμάτι ιρανικού drone του (Saheed), ως ένα είδος αναμνηστικού από τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τον Πρωθυπουργό.

Ο πρέσβης πρόσθεσε: «Είπα τότε ότι αν δεν εμβαθύνει η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, το Ισραήλ θα λάμβανε επίσης μια τέτοια εντολή και αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα».

Το κανάλι λέει ότι το Ισραήλ «είναι τώρα αντιμέτωπο με εκατοντάδες παρόμοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βορρά, είτε εκτοξεύουν πλήγματα είτε συλλέγουν πληροφορίες, που προέρχονται από λιβανικό έδαφος», όπου δραστηριοποιείται η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ .

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο, η Χεζμπολάχ εκτοξεύει drones και πυραύλους στο Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χαμάς , αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ισραήλ και οδήγησαν σε αυξανόμενη πολιτική πίεση εκεί για λήψη πιο δυναμικών μέτρων.

Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι εκτοπίστηκαν επίσης από τα σπίτια τους μετά τις ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube