REAL TIME |

Ταβούς για την πατρίδα: Ο Πασινιάν αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αρχιεπίσκοπο Παγκράτ

Ταβούς για την πατρίδα: Ο Πασινιάν αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αρχιεπίσκοπο Παγκράτ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε τόσο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό κοινό των μέσων ενημέρωσης. Στις 7 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου με περίπου 50 διεθνή μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των BBC, Al Jazeera, TASS, Agence France Presse, Sputnik και άλλων έγκριτων μέσων ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραλείψει το Φεστιβάλ

Ο Νικόλ Πασινιάν αναγκάστηκε να παραλείψει την έναρξη του φεστιβάλ «Yerevan Wine Days» επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Bagrat ήταν παρών στην εκδήλωση. Την προηγούμενη ημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ είχε ανακοινώσει στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Άννας ότι στις 7 Ιουνίου θα αναζητούσαν τον «άπιαστο Τζο», αναφερόμενος στον Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος αποφεύγει συνεχώς τις συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ και τους κόσμο, όπως έκανε στις 28 Μαΐου, όταν δεν παρευρέθηκε στην κρατική τελετή στο Μνημείο Sardarapat την προγραμματισμένη ώρα, αλλά ήρθε μόνο μετά την αποχώρηση των μελών του κινήματος «Tavush for the Homeland» από το Sardarapat.

Επίσκεψη Φεστιβάλ και Αντίδραση του κοινού

Το βράδυ της 7ης Ιουνίου, μέλη του κινήματος «Tavush for the Homeland» και ενεργοί πολίτες, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Bagrat, πήγαν στην οδό Saryan στο Ερεβάν, όπου γινόταν η γιορτή του κρασιού με πολλά περίπτερα στημένα. Το φεστιβάλ είναι ετήσιο και ο Νικόλ Πασινιάν συνήθως παρευρίσκεται στα εγκαίνια κάθε χρόνο. Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ έγινε δεκτός παντού θερμά. Οι συμμετέχοντες στο κίνημα περπάτησαν μπροστά από όλα τα περίπτερα. ούτε ο Πασινιάν ούτε κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κόμματος του Πολιτικού Συμβολαίου εμφανίστηκε στην οδό Σαριάν. Ο κόσμος περιμένει απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις από αυτούς, αλλά δεν έχει αυτές τις απαντήσεις.

Πρωινή Ποδηλασία και Προκλήσεις

Νωρίς το πρωί της 7ης Ιουνίου, εμφανίστηκαν βίντεο που έδειχναν τον Πασινιάν να οδηγεί ένα ποδήλατο και, όταν συναντούσε την ομάδα του, να αναφωνεί έκπληκτος για το πόσοι ήταν. Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, που καθημερινά διακηρύσσει ότι το λαϊκό κίνημα ατονεί, ανησυχεί προφανώς για τις προκλήσεις που αμφισβητούν τη δημοτικότητα του αρχηγού τους και αναγκάζεται να οργανώσει επαίσχυντες παραστάσεις σε εκτελεστικό επίπεδο της ηγεσίας της χώρας.

Νέες προϋποθέσεις από το Μπακού

Το δικτατορικό καθεστώς του Μπακού έχει θέσει μια νέα προϋπόθεση για την ειρήνη ενώπιον του Ερεβάν: να ξεκινήσει η διαδικασία διάλυσης της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ με κοινή δήλωση, διαφορετικά απειλώντας με πόλεμο. Το κίνημα «Tavush for the Homeland» ξεκίνησε όταν η σημερινή κυβέρνηση της Αρμενίας υποχώρησε στις απειλές του δικτατορικού καθεστώτος του Μπακού και συμφώνησε να παραδώσει μονομερώς τα εδάφη αρκετών συνοριακών οικισμών στην περιοχή Tavush. Υπενθυμίζουμε ότι σε συναντήσεις με τους κατοίκους των χωριών Voskepar, Baghanis και Kiran, ο Nikol Pashinyan είπε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Αζερμπαϊτζάν, ο πόλεμος θα ήταν αναπόφευκτος και εάν ικανοποιηθεί, θα μείωνε σημαντικά τους κινδύνους πολέμου.

Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Μπαγκράτ και του Υπασπιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρούμπεν Μελικιάν

Στις 6 Ιουνίου, απευθυνόμενος στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Άννας, ο αρχηγός του κινήματος «Tavush for the Homeland», Αρχιεπίσκοπος Bagrat και ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ruben Melikyan παρουσίασαν τα κύρια γεγονότα εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης ημέρας, εστιάζοντας σε νέους τύπους καταστολής μελών του κινήματος και ενεργών πολιτών.

Άδικη κράτηση του Narek Tevosyan

Ο Narek Tevosyan, κάτοικος του χωριού Vank στο Αρτσάχ, κρατείται εδώ και ένα μήνα.

 

Η βάση της κράτησής του ήταν μια ηχογράφηση που κυκλοφόρησε από το επίσημο μέσο ενημέρωσης του κυβερνώντος κόμματος Πολιτική Συμβόλαιο, civic.am , στην οποία ο Tevosyan, μιλώντας στη διάλεκτο του Αρτσάχ, ανέφερε ότι έπρεπε να αγοράσει παπούτσια για 2200 δράμια αντί για τα προηγούμενα 40.000 δράμια. . Αυτή η δήλωση μεταφράστηκε κακώς, υποδηλώνοντας ότι ο Tevosyan είπε ότι τώρα πληρωνόταν 2200 δράμια για να συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες, ενώ παλαιότερα πληρωνόταν 40.000 δράμια. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η «μεταφρασμένη» σκέψη διαδόθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση της Αρμενίας, η οποία υπάρχει χάρη στα χρήματα των φορολογουμένων.

Υπόθεση Karapet Poghosyan

Ένας άλλος ενεργός πολίτης, ο Karapet Poghosyan, έχει επίσης διωχθεί για χουλιγκανισμό επειδή απλώς πήγε ζωντανά στο Facebook στην πόλη του Μαρτούνι και έκανε σχόλια για την κυβερνώσα πολιτική δύναμη.

Δίωξη των ηγετών του Στεπανακέρτ και του Μαρτακερτ

Οι ομιλητές έθιξαν επίσης τις διώξεις των ηγετών του Στεπανακέρτ και του Μαρτακερτ από τις σημερινές αρχές.

Προειδοποίηση για Συμβασιούχους Στρατιώτες, Εκπαιδευτικούς και Δημόσιους Υπαλλήλους

Ο Αρχιεπίσκοπος Bagrat πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο Vardenis και το Sotk στην περιοχή Gegharkunik, ο περιφερειάρχης προειδοποίησε πολλούς συμβασιούχους στρατιώτες, δασκάλους και δημόσιους υπαλλήλους να μην συμμετέχουν στις δραστηριότητες του κινήματος «Tavush for the Homeland», απειλώντας να τους απολύσει και να υποβάλει αίτηση άλλες κυρώσεις. Παρά τις πολυάριθμες περιπτώσεις καταστολής και ρεκόρ εκδηλώσεων, εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στους συμμετέχοντες στο ράλι αυτοκινήτων από διάφορους οικισμούς στο Gegharkunik, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι το κίνημα δεν ξεθωριάζει αλλά μάλλον αποκτά δυναμική.

Κίνημα Tavush for the Homeland – Ταβούς για την πατρίδα

Το κίνημα «Tavush for the Homeland» ξεκίνησε στην Ταβούς, με στόχο να ενώσει όλη την Αρμενία και τη διασπορά της.

Το κίνημα προέκυψε ως απάντηση στις μονομερείς παραχωρήσεις της αρμενικής κυβέρνησης που δεν δικαιολογούνται και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας με το πρόσχημα των διαδικασιών οριοθέτησης και οριοθέτησης των συνόρων.

Αυτές οι πρόσφατες διαδικασίες, που στερούνται νομικής βάσης και εγγυήσεων ασφάλειας, θεωρούνται ως ένα ακόμη συνθηκολογικό βήμα από την κυβέρνηση της Αρμενίας. Παραβιάζουν τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής και των πολιτών ευρύτερα, παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και αγνοούν τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνώς αποδεκτούς κανόνες οριοθέτησης, δημιουργώντας έτσι πρόσθετες απειλές για την ασφάλεια.

Η συνεχής επιβολή μονομερών παραχωρήσεων, ψυχολογικού εκφοβισμού και καταναγκασμού στον πληθυσμό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος και κατοχυρώνονται στο πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, αυτή η κυβέρνηση, βασισμένη στην εξαπάτηση και τον βαθύ λαϊκισμό, έχει χάσει τη νομιμότητά της.

Ως εκ τούτου, φυσικά, ως λύση στα δημιουργούμενα προβλήματα και τις κλιμακούμενες απειλές, το Κίνημα έχει θέσει ένα πρωταρχικό αίτημα: την άμεση αλλαγή κυβέρνησης στην Αρμενία. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε μια κατάσταση ομαλότητας, μεταξύ άλλων από νομικούς όρους, μέσω της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Πρέπει να αποκατασταθεί η λογική σειρά των διαδικασιών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube