REAL TIME |

Σύλληψη Ελληνίδας στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών

Σύλληψη Ελληνίδας στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών

Μία γυναίκα, υπήκοος Ελλάδας, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης ως ύποπτη για παράνομη διακίνηση μεταναστών, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16 Ιουνίου, ωστόσο εννέα ημέρες μετά οι ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν είχαν λάβει γνώση ούτε από τις τουρκικές αρχές, ούτε από την ίδια τη συλληφθείσα.

Τελικά, μετά το σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, το περιστατικό επιβεβαιώνεται ανεπίσημα από τις τουρκικές αρχές και η συλληφθείσα φέρεται να μην θέλει καμία επαφή με ελληνική προξενική αρχή.

Στο δημοσίευμα δεν δίνεται κανένα στοιχείο για την ταυτότητα της Ελληνίδας, πέραν από το γεγονός ότι ονομάζεται Παρασκευή Γκ. (ή Γ.).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sabah, «Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου Sabiha Gökçen, που υπάγεται στη Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τη διεθνή διακινήτρια μεταναστών Ελληνίδα υπήκοο Παρασκευή Γκ. (ή Γ.) την πρώτη ημέρα του μπαϊραμιού. Οι αστυνομικές δυνάμεις του αεροδρομίου εντόπισαν επίσης ότι η αλλοδαπή υπήκοος Ταϊμάα Τζ., που έφτασε στην Τουρκία προερχόμενη από τη Βηρυτό, και η Παρασκευή Γκ. (ή Γ.), που έφθασε από την Αθήνα, συναντήθηκαν στο χώρο διέλευσης του αεροδρομίου».

Στο ίδιο δημοσίευμα η εξέλιξη του περιστατικού και της σύλληψης της Ελληνίδας περιγράφεται ως εξής: «Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις ύποπτες αφού διαπίστωσαν ότι οι δύο τους πήγαν μαζί στην τουαλέτα. Όπως έγινε γνωστό, η επόμενη πτήση της Ταϊμάα Τζ. ήταν για τη Σάρτζα και η επόμενη πτήση της Παρασκευής Γκ. (ή Γ.). για τη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Στην κατοχή της Ταϊμάα Τζ. βρέθηκαν ένα πλαστό διαβατήριο που είχε εκδοθεί με τα στοιχεία ταυτότητας της διακινήτριας Παρασκευής Γκ. (ή Γ.) και ένα εισιτήριο για την πτήση από το “Sabiha Gökçen” για τη Στουτγάρδη.

»Στην κατάθεσή της, η Ταϊμάα Τζ ανέφερε ότι συναντήθηκε με την Παρασκευή Γκ. (ή Γ.), την οποία γνώρισε και συμφώνησε μέσω Διαδικτύου, για να μεταβεί στη Γερμανία και πήρε το πλαστό διαβατήριο και το εισιτήριο στην τουαλέτα.

»Η Ταϊμάα Τζ., η οποία δεν είχε δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία και απελάθηκε, αντιμετωπίστηκε “ύποπτη” για το αδίκημα της πλαστογραφίας δημόσιων εγγράφων και ως ”θύμα” για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών».

 

ΠΗΓΗ: ert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube