Σημαντική αύξηση στις καταγγελίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν

Σημαντική αύξηση στις καταγγελίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν

Απαγωγές παιδιών και γυναικών, επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες, αυτοκτονίες, σεξουαλικές επιθέσεις, δολοφονίες και σεξουαλικές επιθέσεις σε κορίτσια ηλικίας 3-8 ετών συνθέτουν το παζλ του σκηνικού παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν

Το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Sindh ανέφερε σημαντική αύξηση στις καταγγελίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Καράτσι, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών όπως απαγωγές παιδιών και γυναικών, επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες, αυτοκτονίες, σεξουαλικές επιθέσεις, δολοφονίες και σεξουαλικές επιθέσεις σε κορίτσια ηλικίας 3-8 ετών. Αυτή η αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αναθεώρησης υπό την προεδρία του Επιτρόπου Karachi, Syed Hassan Naqvi. Ο Γραμματέας του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Sindh, Tehsin Fatima, μαζί με όλους τους αναπληρωτές επιτρόπους, SSPs και ανώτερα στελέχη του τμήματος HRD, παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Σε απάντηση στην ανησυχητική αύξηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφασίστηκε ότι θα παρασχεθούν στο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλες οι δυνατές πληροφορίες για την αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής και των προσπαθειών της κυβέρνησης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Καράτσι.

Για την αντιμετώπιση του κλιμακούμενου ζητήματος, θα συσταθούν τρεις επιτροπές και στις επτά περιφέρειες του Καράτσι, με επικεφαλής την καθεμία από Αναπληρωτές Επιτρόπους. Αυτές οι επιτροπές θα εργαστούν για την παροχή πληροφοριών και τον συντονισμό σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν γραφεία καταγγελιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα γραφεία των Αναπληρωτών Επιτρόπων για τη διευκόλυνση της αναφοράς και του χειρισμού παραπόνων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων WhatsApp για να διασφαλιστεί η άμεση επικοινωνία μεταξύ των Αναπληρωτών Επιτρόπων, της αστυνομίας και του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απλοποιώντας τη διαδικασία αντιμετώπισης καταγγελιών και λήψης των απαραίτητων ενεργειών.

ΠΗΓΗ: Pakistan Observer

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube