REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 28 Ιουνίου 2024

Ρωσία: Τα στρατηγικά drones τω ΗΠΑ στον Εύξεινο Πόντο, μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Ρωσία: Τα στρατηγικά drones τω ΗΠΑ στον Εύξεινο Πόντο, μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Τα αμερικανικά drones που πετούν στον Εύξεινο Πόντο είναι το πρόβλημα

Εντολή στο γενικό επιτελείο να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την αυξημένη δραστηριότητα των αμερικανικών drones πάνω από τον Εύξεινο Πόντο έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, όπως μετέδωσε την Παρασκευή (28/06) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πρόκειται για σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου λόγω της αυξανόμενης παρουσίας αμερικανικών στρατηγικών drones πάνω από τον Εύξεινο Πόντο που απευθύνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι οι πτήσεις αμερικανικών στρατηγικών drones πάνω από τον Εύξεινο Πόντο αυξάνουν την πιθανότητα επεισοδίου με αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

«Αυτό δείχνει την αυξανόμενη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.

Τέτοιες πτήσεις αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εμπλοκής στον εναέριο χώρο με αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ θα φέρουν την ευθύνη για αυτό».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube