ΗΠΑ , Κίνα 5 Ιουνίου 2024

Ray Dalio προς επενδυτές για ΗΠΑ – Κίνα: Οι “οικονομικοί πόλεμοι” οδηγούν συνήθως σε στρατιωτικούς

Ray Dalio προς επενδυτές για ΗΠΑ – Κίνα: Οι “οικονομικοί πόλεμοι” οδηγούν συνήθως σε στρατιωτικούς

O Dalio προειδοποιεί

Ο Ray Dalio ανέφερε ότι οι εσωτερικές συγκρούσεις στις ΗΠΑ θα είναι το “αποκορύφωμα αυτής της χρονιάς”, ιδιαίτερα στο θέμα του εάν το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ θα γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πολιτικές μιας κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν πολύ διαφορετικές από μία υπό τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, είπε ο Dalio κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στο Οικονομικό Φόρουμ του Γκρίνουιτς στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη. Ωστόσο, σχετικά με τις πολιτικές έναντι της Κίνας, υπάρχει ευρεία συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών στρατοπέδων στην Αμερική.

“Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οικονομικών κυρώσεων που θα ήταν πραγματικά τρομεροί για τον κόσμο”, δήλωσε ο Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates. “Ο οικονομικός πόλεμος προηγείται συνήθως του στρατιωτικού πολέμου”.

Ο Dalio πρόσθεσε ότι ενώ είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει άμεσα κάποια μορφή στρατιωτικής σύγκρουσης για το ζήτημα της Ταϊβάν, η πολιτική της “μίας και ενιαίας Κίνας δεν θα συνεχιστεί για πάντα”.

Αυτό πυροδότησε ερωτήματα από διεθνείς επενδυτές που εξετάζουν το εάν και πόσο θα υποφέρουν από ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

“Οι Αμερικανοί επενδυτές που επενδύουν στην Κίνα θα μπορούσαν να βιώσουν αρνητικές συνέπειες από κινήσεις της Ουάσινγκτον”, δήλωσε ο Dalio.

Αυτές οι ανησυχίες αντικατοπτρίζονται στην πτώση του χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ και στην ηπειρωτική χώρα νωρίτερα μέσα στο 2024, είπε ο Dalio. Τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία έχουν πολύ ελκυστικές τιμές, είπε, προσθέτοντας ότι η Bridgewater έχει λειτουργήσει πολύ καλά εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube