Πρόκληση στο Euro! Αλβανοί ανήρτησαν πανό με χάρτη που δείχνουν ελληνικά εδάφη σαν αλβανικά και σημαίες του UCK – Ξεκινά έρευνα η UEFA

Πρόκληση στο Euro! Αλβανοί ανήρτησαν πανό με χάρτη που δείχνουν ελληνικά εδάφη σαν αλβανικά και σημαίες του UCK – Ξεκινά έρευνα η UEFA

Τα εθνικιστικά σύμβολα που εμφανίστηκαν στις εξέδρες του Signal Iduna Park κατά τον αγώνα Ιταλίας-Αλβανίας

Η Αλβανία μπήκε στο Euro 2024 με ήττα από την Ιταλία στον πρώτο της αγώνα, το πρόβλημά της όμως δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός ότι έχει μπει πλέον στο στόχαστρο της UEFA λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς των οπαδών της.

Στον αγώνα με τους Ιταλούς βρέθηκαν περισσότεροι από 40.000 Αλβανοί στις εξέδρες του γηπέδου της Ντόρτμουντ και δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, χωρίς όμως να αποφύγουν και συμπεριφορές που δεν άρεσαν καθόλου στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Τα εθνικιστικά σύμβολα που εμφανίστηκαν στις εξέδρες του Signal Iduna Park, τα πανό με χάρτη που δείχνουν ελληνικά εδάφη σαν αλβανικά, οι σημαίες του UCK, ακόμη και τα καπνογόνα που άναψαν στον αγώνα με την Ιταλία έχουν ως αποτέλεσμα η UEFA να αρχίσει έρευνα.

Αυτό αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι New York Times και πλέον όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι η απόφαση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αν θα επιβληθεί κάποια ποινή στην ομάδα της Αλβανίας.

Οι οπαδοί της οποίας, εν τω μεταξύ, έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στα σοβαρά επεισόδια με Σέρβους και Άγγλους στο Γκελζενκίρχεν.

Πανικός με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Σέρβους, Αλβανούς και Άγγλους

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα της Σερβίας με την Αγγλία για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 έγινε χαμός με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων αλλά και Αλβανούς που αποφάσισαν να εμπλακούν.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν ρεπορτάζ για τον προβληματισμό της γερμανικής αστυνομίας σχετικά με τη συνύπαρξη Σέρβων και Άγγλων οπαδών και αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο τελικά αφού η κατάσταση ξέφυγε.

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, λοιπόν, στο Γκελζενκίρχεν έγινε ο κακός χαμός με σπασμένα μαγαζιά, μεγάλες υλικές ζημιές και πολύ ξύλο ανάμεσα σε οπαδούς, με συνέπεια να υπάρχουν και τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, στο σκηνικό είχαν εμπλοκή και οπαδοί της Αλβανίας που επιτέθηκαν σε αυτούς της Σερβίας, οι οποίοι παράλληλα έπαιζαν ξύλο και με τους Άγγλους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube