REAL TIME |

Προειδοποιητικά πυρά της Ν. Κορέας στα σύνορα με τη Β. Κορέα

Προειδοποιητικά πυρά της Ν. Κορέας στα σύνορα με τη Β. Κορέα

Τα δυο κράτη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση

Προειδοποιητικά πυρά άνοιξαν μέλη των νοτιοκορεατικών δυνάμεων προκειμένου να αναγκάσουν βορειοκορεάτες στρατιώτες που είχαν περάσει τα σύνορα για βραχύ χρονικό διάστημα να γυρίσουν πίσω – πρόκειται για το τρίτο επεισόδιο αυτής της φύσης τον Ιούνιο.

«Βορειοκορεάτες στρατιώτες (…) εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, στον κεντρικό τομέα του μετώπου, πέρασαν τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή. Έπειτα από ειδοποιήσεις και προειδοποιητικά πυρά του στρατού μας, οι βορειοκορεάτες στρατιώτες αποσύρθηκαν στον βορρά», ανέφερε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το οποίο το σημερινό συμβάν καταγράφτηκε περί τις 11:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Βόρειας και της Νότιας Κορέας έχουν φθάσει στο χειρότερο σημείο τους τις τελευταίες δεκαετίες.

Από τεχνική σκοπιά, τα δυο κράτη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος ανάμεσά τους (1950-1953) δεν τερματίστηκε παρά με απλή ανακωχή, ουδέποτε υπογράφτηκε συνθήκη ειρήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube