REAL TIME |

Γαλλία , Ινδία 20 Ιουνίου 2024

Πολλαπλοί εκτοξευτές Pinaka και μαχητικό Tejas στη Γαλλία! Ινδικά όπλα και τεχνολογία στην αμυντική έκθεση EUROSATORY 2024 στο Παρίσι

Πολλαπλοί εκτοξευτές Pinaka και μαχητικό Tejas στη Γαλλία! Ινδικά όπλα και τεχνολογία στην αμυντική έκθεση EUROSATORY 2024 στο Παρίσι

Ένας μεγάλος αριθμός ινδικών εταιρειών συμμετέχει στην έκθεση με το DRDO να παρουσιάζει 11 βασικές αμυντικές τεχνολογίες και προϊόντα.

Εταιρείες του ινδικού αμυντικού τομέα τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν στην αμυντική έκθεση EUROSATORY 2024 στη Γαλλία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ινδικά προϊόντα όπως το σύστημα εκτοξευτή πυραύλων πολλαπλών καννών Pinaka και τα μαχητικά αεροσκάφη LCA Tejas.

Το ινδικό περίπτερο στην έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Javed Ashraf, Πρέσβη της Ινδίας στη Γαλλία τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου.

Αξιωματούχοι της Bharat Electronics Limited δήλωσαν ότι οι Manoj Jain και KV Suresh Kumar, Διευθυντές της Bharat Electronics Limited, Ταξίαρχος Zubin Bhatnagar, Αμυντικός Ακόλουθος της Ινδίας στη Γαλλία, ήταν παρόντες όπως και ανώτεροι υπάλληλοι του αμυντικού PSU και του Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO). 

Ένας μεγάλος αριθμός ινδικών εταιρειών συμμετέχει στην έκθεση με το DRDO να παρουσιάζει 11 βασικές αμυντικές τεχνολογίες και προϊόντα.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία από την ινδική πλευρά είναι το σύστημα εκτοξευτή πυραύλων πολλαπλών κάννων Pinaka το οποίο έχει ήδη εξαχθεί από την Ινδία σε μια φιλική ξένη χώρα.

Το DRDO παρουσιάζει επίσης το Airborne Early Warning and Control System, LCA Tejas, Astra πυραύλους πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια και το εξαιρετικά επιτυχημένο σύστημα αεράμυνας Akash.

Το κύριο άρμα μάχης Arjun και η τεθωρακισμένη πλατφόρμα με τροχούς καθώς και η τορπίλη βαρέως τύπου Varunastra είναι επίσης στην έκθεση.

Ένας μεγάλος αριθμός ινδικών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα όπως η Nibe Defence, η Bharat Forge και άλλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης στην έκθεση.

Το Eurosatory-2024 διεξάγεται στο Παρίσι της Γαλλίας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμυντικά σόου στην Ευρώπη.

Η παράσταση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που σχεδόν όλες οι χώρες της περιοχής σκέφτονται να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες εν όψει της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: Times of India

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube