«Κάθε χώρα έχει τους νόμους της, το Σύνταγμά της. Η εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματός μας, μας επιβάλλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων που δίνουμε στην Ουκρανία», ξεκαθάρισε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, παρεμβαίνοντας σε συνεδρίαση των νέων επιχειρηματιών της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στη στήριξη από μέρους των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

«Την άποψή μου συμμερίζεται και ο υπουργός Εξωτερικών»

Ειδικότερα τόνισε ότι «Κάθε χώρα έχει τους νόμους της, το Σύνταγμά της. Η εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματός μας, μας επιβάλλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων που δίνουμε στην Ουκρανία. Πρέπει να χρησιμοποιούνται, υποχρεωτικά, για την άμυνας της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να πλήττονται οι Ρώσοι στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επικράτεια μιας άλλης χώρας. Είναι η άποψή μου, την οποία συμμερίζεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, διότι μιλάμε για πράγματα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ