REAL TIME |

Πέθανε άνδρας στον Πακιστάν που δέχτηκε επίθεση για βλασφημία

Πέθανε άνδρας στον Πακιστάν που δέχτηκε επίθεση για βλασφημία

Ξυλοκοπήθηκε από εξαγριωμένο όχλο μαζί με δύο οικογένειες Χριστιανών.

Ένας Χριστιανός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση όχλου στη Sargodha, αφού κατηγορήθηκε για βλασφημία, πέθανε αργά το βράδυ της Κυριακής αφού πάλεψε για τη ζωή του σε νοσοκομείο για οκτώ ημέρες.

Ο Nazir Masih, 70 ετών, είχε υποστεί τραύματα στο κεφάλι πριν αυτός και άλλοι Χριστιανοί διασωθούν από την αστυνομία, εν μέσω βίας από εξαγριωμένο όχλο στην Αποικία Μουτζαχίντ του Sargodha, λόγω φερόμενης βεβήλωσης του Ιερού Κορανίου στις 25 Μαΐου.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι έσωσε τον άνδρα , καθώς και δύο οικογένειες Χριστιανών από τον εξαγριωμένο όχλο που ήθελε να τους λιντσάρει και να μπουν στα σπίτια κάποιων άλλων μελών της μειονοτικής κοινότητας στην περιοχή.

Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι ο άνδρας διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Ραβαλπίντι, όπου υποβλήθηκε δύο φορές σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η οικογένειά του μετέφερε αργότερα τη σορό στην κατοικία τους στην Αποικία Μουτζαχίντ, όπου έγινε η κηδεία του τη Δευτέρα. Ισχυρό κλιμάκιο της αστυνομίας ήταν παρόν κατά τη διάρκεια της κηδείας, ενώ αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν και για τη φύλαξη του σπιτιού του.

Ένας από τους συγγενείς του Ναζίρ, ο Ιρφάν, είπε στην Dawn ότι η νεκρώσιμη προσευχή έγινε στον ίδιο δρόμο όπου δέχθηκε επίθεση ο θείος του. Είπε ότι η οικογένεια του νεκρού ήταν παρούσα στο σπίτι τους στην Αποικία Μουτζαχίντ και η αστυνομία είχε αναπτυχθεί για την ασφάλειά τους.

Το σώμα αργότερα μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο Gillwala για ταφή.

Ο DPO Assad Malhi είπε ότι το πτώμα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της περιφέρειας Sargodha για νεκροτομή, μετά το θάνατό του στο Rawalpindi. Είπε ότι παρασχέθηκε ασφάλεια κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης προσευχής για να αποφευχθεί οποιοδήποτε δυσάρεστο περιστατικό.

Ο αστυνομικός αποκάλυψε ότι οι κατηγορίες για φόνο προστέθηκαν μαζί με την τρομοκρατία και άλλα αδικήματα που προσελκύονται στην υπόθεση, μετά το θάνατο του Ναζίρ.

Η αστυνομία είχε συλλάβει αρκετούς υπόπτους και είχε κρατήσει εκατοντάδες μετά τη βία, που προήλθε από τον ισχυρισμό ότι ορισμένοι ντόπιοι είχαν δει καμένες σελίδες του Ιερού Κορανίου έξω από το σπίτι του Ναζίρ Μασίχ.

ΠΗΓΗ: Dawn

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube