REAL TIME |

Ουκρανία 17 Ιουνίου 2024

Ουκρανία: Δεν κατέληξε σε συμφωνία με ομολογιούχους για αναδιάρθρωση του χρέους ύψους $20 δισ.

Ουκρανία: Δεν κατέληξε σε συμφωνία με ομολογιούχους για αναδιάρθρωση του χρέους ύψους $20 δισ.

Η συμφωνία αναστολής πληρωμών λήγει τον Αύγουστο

Η συμφωνία με τους κατόχους διεθνών ομολογιών που επέτρεψε στην Ουκρανία να αναστείλει τις πληρωμές μετά την εισβολή της Ρωσίας το 2022 λήγει τον Αύγουστο.

Η Ουκρανία βρισκόταν σε επίσημες συνομιλίες με τους ομολογιούχους για σχεδόν δύο εβδομάδες, επιδιώκοντας να αναδιαρθρώσει το χρέος προκειμένου να διατηρήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, ενώ παράλληλα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για αναδιάρθρωση.

Ωστόσο, η πρόταση της κυβέρνησης και η αντιπρόταση των ομολογιούχων διαφέρουν ως προς τον τρόπο που θα επιτευχθεί μια τέτοια αναδιάρθρωση.

«Παρόλο που η Ουκρανία και η ad hoc Επιτροπή Πιστωτών δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους όρους αναδιάρθρωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου διαβούλευσης, η Ουκρανία και η ad hoc Επιτροπή Πιστωτών θα συνεχίσουν τη δέσμευση και τις εποικοδομητικές συζητήσεις μέσω των αντίστοιχων συμβούλων τους», ανέφερε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει επίσης τις διμερείς συζητήσεις με άλλους επενδυτές «με σκοπό την επίτευξη περαιτέρω προόδου και την επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής το συντομότερο δυνατό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube