Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν στο βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν στο βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond

Δεν ανέφεραν εάν προκλήθηκαν ζημιές

Βρετανικό αντιτορπιλικό φέρεται να μπήκε στο στόχαστρο των σιιτών Χούθι της Υεμένης, οργάνωσης που πρόσκειται στο Ιράν και έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, οι Χούθι δήλωσαν την Κυριακή ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Diamond, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι Χούθι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι το πλήγμα ήταν «ακριβές», αλλά δεν ανέφεραν εάν προκλήθηκαν ζημιές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υποστήριξαν, επίσης, ότι είχαν επιτεθεί σε δύο εμπορικά πλοία τα οποία προσδιόρισαν ως τα Norderney και Tavvishi. Η ανακοίνωση της οργάνωσης ανέφερε ότι το Tavvishi – το οποίο βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα – και το Norderney είχαν χτυπηθεί και ότι ξέσπασε φωτιά στο Norderney.

Σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των Χούθι φέρεται να δήλωσε ότι τα δύο αυτά πλοία συνδέονται με το Ισραήλ. Οι Χούθι – υποστηριζόμενοι από το Ιράν και φιλικά προκείμενοι στη Χαμάς – έχουν δηλώσει ότι επιτίθενται σε πλοία «σε ένδειξη αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Πηγές: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube