Ουκρανία , Ρωσία 21 Ιουνίου 2024

Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα – «Μην κάνετε το μεγάλο λάθος με την Ουκρανία»

Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα – «Μην κάνετε το μεγάλο λάθος με την Ουκρανία»

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου στη Σεούλ

Απειλές μετά την επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και τους προβληματισμούς της Σεούλ για νέες αμυντικές συμφωνίες ανάμεσα σε Πιονγιάνγκ και Μόσχα 

Μήνυμα προς τη Νότια Κορέα έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την επίσκεψή του στην Πιονγιάνγκ και τις εγγυήσεις που δόθηκαν σε διμερές επίπεδο. 
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τη Σεούλ να μην «κάνει το μεγάλο λάθος», δηλαδή να μην προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία.
Τα σχόλια του Πούτιν έγιναν αφότου η Νότια Κορέα υπογράμμισε ότι μία νέα συμφωνία ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Μόσχα θα ήταν παράλογη και θα μπορούσε να την οδηγήσει στην επανεξέταση του θέματος της αποστολής οπλικών συστημάτων στο Κίεβο. 
Ο Πούτιν από την πλευρά του τόνισε ότι η Σεούλ δεν έχει τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί όσον αφοαρά στο αμυντικό πακέτο με την Πιονγιάνγκ.
Τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, με τη σειρά τους, ανέδειξαν τις δηλώσεις Πούτιν γράφοντας ότι η συνεργασία Μόσχας-Πιονγιάνγκ γίνεται ως απάντηση στη Δύση. 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube