REAL TIME |

Ο Ουκρανός πολιτικοποιημένος Επίσκοπος, οι «αμνησίες» του και ο ευρω-αμερικανικός πόλεμος με το ζόρι!

Ο Ουκρανός πολιτικοποιημένος Επίσκοπος, οι «αμνησίες» του και ο ευρω-αμερικανικός πόλεμος με το ζόρι!

Πολύ πρόσφατα, προκειμένου να παραστεί ως παρατηρητής στο Συνέδριο των Ιταλών Επισκόπων ήρθε στην Ιταλία, υπό την ηγεσία του Επισκόπου Οδησσού Mykhaylo Bubniy ένα κλιμάκιο ιερωμένων της ουκρανικής ελληνο-καθολικής Εκκλησίας, μια Εκκλησία καθόλα δογματικά προσκείμενη στην Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία, αλλά ακολουθώντας τελετουργικό ορθοδόξου ρυθμού.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ο Ουκρανός Επίσκοπος έβγαλε μακρύ λόγο, κεκλεισμένων των θυρών, για να ευχαριστήσει την Ιταλική Επισκοπική Διάσκεψη για την βοήθεια που στέλνει στην Ουκρανία.

Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να προσάψει εμμέσως πλην σαφώς στους Ιταλούς Επισκόπους την επιμονή τους για μια φιλειρηνική λύση του πολέμου στη χώρα του, εννοώντας πως πρόκειται για μια λύση η οποία βλάπτει τα ουκρανικά εθνικά συμφέροντα και τους Ουκρανούς που πολεμούν! Η γνώμη ενός ανθρώπου του Θεού.

Βεβαίως πρέπει να πούμε πως το φιλειρηνικό πνεύμα των Ιταλών Επισκόπων αντηχεί επακριβώς τη θέση και σκέψη του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος με (σε) κάθε ευκαιρία δηλώνει την επιτακτική ανάγκη οι εχθροπραξίες να παύσουν και να αρχίσουν να μιλούν και να ενεργούν για την ειρήνη.

Βεβαίως επίσης ο Πάπας, σε μια συνέντευξη στην Ελβετική Τηλεόραση είχε μιλήσει για «το κουράγιο της λευκής σημαίας ως παύση του σκοτωμού και κουράγιο διαπραγμάτευσης».

Κατά τη γνώμη όμως του Ουκρανού ελληνοκαθολικού Επίσκοπου το παπικό πνεύμα ειρήνης αντανακλά έναν «ειρηνισμό» ο οποίος, με την επιμονή του, δεν συμβαδίζει με το πολεμικό πνεύμα που έχουν και δεν πρέπει να χάσουν οι Ουκρανοί.

Δηλαδή είναι σαν κατά κάποιο τρόπο να λέει: καλή η ειρήνη που προβάλλεις, αλλά δεν συνάδει με τον πόλεμο που διεξάγουμε εμείς γιατί «φέρνει ιδέες» παραίτησης που διαβρώνουν την μαχητικότητα των πολεμιστών μας.

Για να τα λέει αυτά ένας παπάς, κάτι δεν πάει καλά.

Και συνεχίζει ο Επίσκοπος: «Τώρα θα σας πω κάτι πολύ λεπτό, ως μάρτυρας αυτού του βίαιου ρωσικού πολέμου. Και σας παρακαλώ, μη με κρίνετε πολύ! Εμείς οι Επίσκοποι καλούμαστε να αναγγείλουμε το Ευαγγέλιο, την ειρήνη, την αγάπη. Αυτό αληθεύει! Αλλά ζούμε και κηρύττουμε μέσα σε μια κοινωνία δυστυχώς πολιτικοποιημένη, διεφθαρμένη και καταναλωτική, σε μια κοινωνία όπου η προπαγάνδα υπερβαίνει τα πάντα».

Αλήθεια, κάπως παράξενα ηχεί το «πιστεύω» του Ουκρανού Επισκόπου: «Εμείς ναι μεν κηρύττουμε την ειρήνη και αγάπη, αλλά!

Ένα «αλλά» που μάλλον υπονοεί πως αναιρεί ολοκληρωτικά την «ειρήνη και αγάπη» – κάτι που ως φαίνεται ο κύριος Bubniy ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει.

Και έτσι, κατά τα λεγόμενά του, «εμείς οι κληρικοί» επειδή ζούμε σε μια κοινωνία «πολιτικοποιημένη, διεφθαρμένη και καταναλωτική», τελικά πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το πνεύμα της ειρήνης και αγάπης;! Κάπως δύσκολο, αν όχι αδύνατον, μοιάζει να θέλει να μας πει, αν όχι να μας πείσει. Εκτός κι αν πίσω απ’ την έννοια των λέξεων που εκφέρει ο κληρικός κρύβει κάποια άλλη μυστηριώδη έννοια που μόνο ο ίδιος γνωρίζει και δεν μας λέει.

Πάντως, αυτού του είδους το «αλλά», οποιαδήποτε έννοια κι αν κρύβει, δεν νομίζουμε πως ταιριάζει σε έναν αληθινό άνθρωπο του Θεού!

Μια ουσιώδη νύξη κάνει στη συνέχεια ο Ουκρανός θρησκευτικός αρχηγός: αναφέρεται στην καταλυτική «εξουσία του λόγου», γιατί ο λόγος «μιας και μπαίνει στο Ίντερνετ, αναπτύσσεται σε διαστάσεις καθολικές και είναι σε θέση να επηρεάσει τη γνώμη εκατομμυρίων ατόμων και εκείνη παγκοσμίων ηγετών».

Είναι φανερό ότι με αυτά τα λόγια ο Ουκρανός Επίσκοπος εννοεί μάλλον πως «δεν βλέπει» να «κυκλοφορεί» αρκετός «λόγος» υπέρ της Ουκρανίας – που, όπως λέει ο ίδιος, «είναι σαν ένα όπλο»! – και επομένως έτσι δεν μπορούν να επηρεαστούν εκατομμύρια ανθρώπων και παγκόσμιες ηγεσίες !

Συγκεκριμενοποιώντας τη σκέψη του ακολούθως αναφέρεται ειδικά σε ένα γεγονός που συνέβη το 1994: το Μνημόνιο της Βουδαπέστης με το οποίο η Ουκρανία είχε παραιτηθεί από τη κατοχή πυρηνικού οπλισμού (!!) με αντίκρισμα εγγυήσεις ασφαλείας και εδαφικής ακεραιότητας εκ μέρους εγγυητριών χωρών μεταξύ των οποίων οι πανταχού παρούσες ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία (σημειωτέον: τότε, το 1994, μια Ρωσία έρμαιο των αμερικανικών διαθέσεων!).

Αναφωνεί λοιπόν ο Επίσκοπος, πιθανόν σκεπτόμενος πως οι ακροατές του δεν σκαμπάζουν από Ιστορία οπότε αυτός μπορεί να πει ό, τι θέλει: «και ποιος το σέβεται σήμερα το Μνημόνιο; Μόνο οι ΗΠΑ και το ΗΒ (δηλαδή οι πάτρωνες και οδηγοί του Ζελένσκι)! Ποιος το παραβιάζει; Ποιος είναι το θύμα; Ποιος μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο τώρα και αμέσως;

Μα βέβαια η Ρωσία, που παραβίασε το διεθνές δίκαιο», προσθέτοντας: «Και δηλώνει ειρηνιστής για να αφοπλίσει την Ευρώπη και μετά να κάνει με αυτήν όπως έκανε με την Ουκρανία».

Ο υπαινιγμός του Ουκρανού Επισκόπου στον «ειρηνισμό» φαίνεται να απευθύνεται στον Πούτιν, αλλά στην πραγματικότητα αφορά και ασφαλώς επικρίνει όχι και τόσο υπογείως τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος μιλώντας στους ειρηνιστές είχε πει: «Κάντε έτσι ώστε να σας ακούσουν».

Και μετά, ως λογική συνέπεια, υποκρίνεται πως «λυπάται»(!) ο Ουκρανός κληρικός που εν τη ρύμη του λόγου «πήγε τόσο μακριά με την πολιτική», αλλά – ο άνθρωπος έχει πάντα ένα «αλλά» – δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς μπροστά στην «νέα πολιτική ιδεολογία» του «ρωσικού κόσμου», δηλαδή της «ρωσικής αυτοκρατορίας»(!), λέει επί λέξη.

Ένα ανόητο παραλήρημα από έναν που προσποιείται υποκριτικά πώς δεν ξέρει πώς έγιναν και είναι όντως τα πράγματα, τα ίδια ψεύδη και υποκρισίες των Δυτικών και Αμερικανών.

Πασιφανείς είναι οι ουκρανικές «χριστιανικές» υπερβολές, αν και φυσικό είναι ο καθένας να μιλά pro domo sua. Ωστόσο ένα ορισμένο μέτρο για να μη καταλήξουμε στο γελοιότητα είναι αναγκαίο, έχοντας υπόψη και το ποιοι είμαστε που μιλάμε.

Το έχουμε πει κι άλλες πολλές φορές: είναι ο πιο φυσικός των νόμων της φυσικής: σε κάθε δράση αντιστοιχεί μια ίση αντίδραση, κατά τον Νεύτωνα, όπως ξέρουμε. Και όσο η δράση είναι βαριά και επικίνδυνη, τόσο βαριά και επικίνδυνη είναι η αντίδραση. Και αν αυτή η αρχή αφορά ανθρώπινες δράσεις, η αντίδραση μπορεί να είναι και πολλαπλώς πιο βαριά και επικίνδυνη.

Όλοι οι Δυτικοί, μηδενός εξαιρουμένου, στη περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, βλέπουν και τους ενδιαφέρει μόνο η αντίδραση (της Ρωσίας), γιατί έτσι προφανώς τους συμφέρει, και δεν βλέπουν και δεν τους ενδιαφέρει η δράση (των ιδίων: ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ), γιατί προφανώς καθόλου δεν τους συμφέρει να την δουν διότι κάλλιστα ξέρουν πως απ’ αυτή τη δράση τα πάντα έχουν ξεκινήσει!!

Το ίδιο άλλωστε χωρίς την παραμικρή ντροπή έκανε, στη διάσκεψη κορυφής των G7 στο Φαζάνο της Ιταλίας, ο ίδιος ο Ιταλός ΠτΔ Ματαρέλλα καλωσορίζοντας τους καλεσμένους του και αναφερόμενος σε μια ρωσική «επικίνδυνη προσπάθεια νέο-αυτοκρατορικής ρεβάνς» εναντίον των «γενικών αρχών συμβίωσης των εθνών» τις οποίες αρχές οι Δυτικοί («εμείς», κατά τον Ματαρέλλα) προασπίζονται. Kαι δεν ντράπηκε επίσης να κατηγορήσει τη Ρωσία που «ανέλαβε την ευθύνη να ξαναφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη», λέει, προσποιούμενος κι αυτός, άκρως υποκριτικά και απαράδεκτα για έναν με την εξέχουσα θέση του, που θα έπρεπε τουλάχιστον να μη ψεύδεται δημόσια, πως δεν γνωρίζει (ξεχνά) τα πολλά επιθετικά αμερικανικά «διαβήματα» που προηγήθηκαν και προκάλεσαν κυριολεκτικά το ρωσικό αντι-διάβημα.

Και δεν ντράπηκε τέλος ούτε να παραπλανήσει τους πάντες χρησιμοποιώντας το ρήμα «ξαναφέρει», όταν όχι μόνο ποτέ προηγουμένως η Ρωσία δεν είχε «φέρει» κανέναν πόλεμο στην «περίοπτη» Ευρώπη, αλλά αντιθέτως υπήρξαν ίσα-ίσα οι «φίλες» ΗΠΑ εκείνες που «έφεραν» και «ξαναέφεραν» πόλεμο όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παντού στον κόσμο, όπως αναλυτικά μας διδάσκει η Ιστορία που ο Ματαρέλλα κάνει πως δεν υπάρχει!!

Τί παράξενη «σύμπτωση» όμως αυτή η λέξη «αυτοκρατορικός»! Λίγες μέρες πριν ο Ουκρανός «πάστορας ψυχών» την είχε προφέρει και χθες την επανέλαβε ο Ιταλός ανώτατος αξιωματούχος!

Και ο Πρόεδρος της Κομισιόν ντερ Λάιεν αναφερόμενη στους Ρώσους ψέλλισε το: «Δεν θα ανεχθούμε ποτέ μια στρατιωτική δύναμη με αυτοκρατορικές φαντασιώσεις»

Σαν «μιλημένοι» μιλάνε όλοι τους αυτοί οι ευρω-νατοϊκοί! Σαν κουρντισμένα παπαγαλάκια παπαγαλίζοντας την ίδια έννοια (σε ουσιαστικό και επίθετο) εμφανώς για να κρύψουν την πραγματική και μόνη σήμερα «αυτοκρατορία» που είναι στα χέρια των Αμερικανών!

Πάντως μπορούμε να πούμε πως το ίδιο «τροπάριο» ακολουθεί ο ελληνο-καθολικός Ουκρανός Επίσκοπος όταν κατηγορεί τη Ρωσία που παραβίασε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης και δεν «σεβάστηκε» την ακεραιότητα της Ουκρανίας εισβάλλοντας στο έδαφός της.

Ο Επίσκοπος όμως, εν γνώσει του δεν διερωτήθηκε ποτέ – διότι δεν τον συμφέρει – τί διάολο έχει προηγηθεί της εισβολής, τι διάολο έχει προκύψει προηγουμένως, τί διάολο διαχρονικά έχει συμβεί πριν από τον πόλεμο,

αρχίζοντας από τις διαχρονικές συνεχείς παραβιάσεις των συμφωνηθέντων το 1990 από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ έως το 2014, με τα επιμελώς προετοιμασμένα από τους Αμερικανούς (το ομολόγησαν οι ίδιοι!) πραξικοπηματικά γεγονότα του Μαϊντάν με το ρίξιμο της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης επειδή ήταν φιλορωσική για να την αντικαταστήσουν βίαια με μια φιλοαμερικανική, έως τις ανελέητες επόμενες διώξεις και θανατώσεις δεκάδων χιλιάδων ρωσόφωνου πληθυσμού, έως τελικά τις άμεσες προβοκατόρικες και επεκτατικές αμερικανικές προτάσεις νατοποίησης της χώρας και απειλές της ρωσικής εδαφικής ακεραιότητας.

Όλα αυτά – δηλαδή την δράση των ευρω-αμερικανών νατοϊκών – ο πονηρός Ουκρανός Επίσκοπος «δεν τα θυμάται»! Δεν τα γνωρίζει! Δεν τον ενδιαφέρουν! Διότι προφανώς δεν τον συμφέρει να τα θυμάται, να τα γνωρίζει, να τον ενδιαφέρουν. Κοιτάζει, και καταδικάζει μόνο την αντίδραση της Ρωσίας η οποία εκδηλώθηκε μόνο όταν πλέον η άκρως προκλητική συμπεριφορά των Αμερικανών είχε υπερβεί όλα τα όρια, και αυτοί «έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια» όλες τις πολλές ρωσικές προειδοποιήσεις να μη συνεχιστεί η παράνομη δράση τους.

Όλοι υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες αυτών των καταστάσεων και κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο «πουλημένο τομάρι» ώστε να μην το αναγνωρίζει.

Είπαμε: «Μέτρον άριστον». Ο Ουκρανός κληρικός φαίνεται πως δεν γνωρίζει αυτό το ρητό του Κλεόβουλου, όταν έρχεται να μας μιλά για τη «ρωσική αυτοκρατορία», για τον «ρωσικό κόσμο» και όταν «ξεχνά», ειλικρινά, μιλώντας για «αυτοκρατορίες», πως σήμερα μόνο ένα όνομα έρχεται στο νου και είναι απτά ορατό: η αμερικανική παγκόσμια επέκταση! Αυτή κι αν είναι αυτοκρατορία! Ο Ουκρανός υποκριτής «κάνει τον τυφλό» που δεν βλέπει ό, τι υπάρχει και βλέπει ό, τι δεν υπάρχει!

Και είναι τόσο το ανόητο «χριστιανικό μένος» του που δεν αντιλαμβάνεται πόσο γελοίος καταντά με την «ρωσική» του «αυτοκρατορία»!

Απ’ την απέναντι πλευρά του ελληνο-καθολικού Ουκρανού κληρικού, ο Πούτιν. Σε δηλώσεις του τόνισε την διαπίστωση του πως ο κόσμος «απαράδεκτα βρίσκεται στο σημείο της μη-επιστροφής» και κινδυνεύει να υποστεί «μια τραγωδία» εξαιτίας «του εγωισμού και της αλαζονείας των δυτικών χωρών» που μιλούν για την «ανάγκη να πλήξουν με μια στρατηγική ήττα τη Ρωσία, χωρίς να υπολογίσουν ότι αυτή διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια στο κόσμο».

Ωστόσο, τέσσερις ρωσικές πηγές δηλώνουν στο Reuters «ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με μια διαπραγματευτική παύση του πυρός η οποία θα αναγνωρίζει τις σημερινές γραμμές του πολεμικού μετώπου».

Ταυτόχρονα ο Ρώσος Πρόεδρος – κατά τις ίδιες δηλώσεις – εξέφρασε τη απογοήτευσή του σχετικά με τις ξένες ενέργειες για να εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις και να διαμορφώσουν την απόφαση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι να αποκλείσει παντελώς τις συνομιλίες ειρήνης.

Αυτά τα λόγια κάτι μας θύμισαν! Ειλικρινά, ποιος το θυμάται;

Κι όμως: μόνο δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε, τον Μάρτιο του 2022, όταν οι ουκρανο-ρώσοι διαπραγματευτές ήταν έτοιμοι να υπογράψουν την ειρήνη και αυτή εγκληματικά τορπιλίστηκε από τον Άγγλο Premier Johnson και τους όπισθεν αυτού υποκινητές Αμερικανούς, ώστε επ΄ άπειρον να συνεχιστεί ο πόλεμος, και να συνεχιστούν οι νεκροί, οι καταστροφές, ο όλεθρος! Φτάνει να μη είναι Αμερικανοί!!!

Άλλωστε, κάτι τέτοιες καταστάσεις δεν έχουν ανέκαθεν σπείρει οι Αμερικανοί σε πολλά μέρη στο κόσμο ολόκληρο, όπως όλοι γνωρίζουμε;!

Και κάτι τέτοιο δεν θέλουν τώρα να γίνει και με την Ουκρανία-Ρωσία;!

Και μετά ας καταλήξουμε σε παγκόσμιο πυρηνικό μακελειό. Εγκληματίες για τουφέκισμα.

Και οι ευρωπαίοι πολίτες κοιμούνται ακόμα! Ως πότε;

Όσο για την Ευρώπη και ειδικά την ΕΕ, ο Πούτιν υπογράμμισε μια αλήθεια που αν η Κοινότητα είχε ακολουθήσει, σήμερα δεν θα βρισκόταν στη δίνη των δεινών που την ταλανίζουν: «Αν η Ευρώπη θέλει να μείνει ως ένα απ’ τα ανεξάρτητα κέντρα ανάπτυξης στο κόσμο, πρέπει να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, και η Μόσχα είναι έτοιμη γι’ αυτό»

Ακριβώς ό, τι είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο έμπειρος όσο κανένας άλλος πρώην ΥΠΡΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίζιντζερ.

Όλα λοιπόν ξεκινούν από τους νάνους ηγέτες της ευρω-κοινοτικής προδοσίας των οποίων επωφελούνται οι Αμερικανοί;! Κανείς δεν αντιλαμβάνεται επιτέλους σε ποια άβυσσο οδηγεί αυτή η κατηφόρα;

Και κινδυνεύουμε να πεθάνουμε, εμείς και τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές, επειδή 4-5 εγκληματίες ηγέτες παίζουν με τα όπλα και κανείς δεν τους σταματάει;!

Ακούσαμε όμως και μια φωνή σύνεσης: «Να πάψει επιτέλους το ΝΑΤΟ να μεταθέτει τις ενοχές του και να σπέρνει διχόνοια, να ρίχνει βενζίνη στη φωτιά και να υποκινεί σε σύγκρουση. Ας κάνει κάτι το θετικό για πολιτική λύση της κρίσης», είπε ο Lin Jian, εκπρόσωπος του κινέζικου ΥΠΕΞ.

Τον ακούει κανείς; Δεν είναι «άνθρωπος καλής θέλησης» σαν εμάς;!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube