«Πολιτικά διωκόμενο» εμφανίζει εαυτόν ο Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που μάλλον «έπιασε», αφού το προεκλογικό επιτελείο του ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια σε διαδικτυακές δωρεές σε διάστημα 24 ωρών μετά την καταδίκη του.

Η ομάδα του υποστηρίζει κιόλας πως η καταδικαστική απόφαση ενίσχυσε «όπως τίποτε άλλο στο παρελθόν» την υποστήριξη στο πρόσωπό του. «Είναι περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια την ώρα».

«Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το διαδικτυακό μας σύστημα συγκέντρωσης δωρεών κατακλύστηκε από την υποστήριξη και, παρά τις προσωρινές καθυστερήσεις λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, ο πρόεδρος Τραμπ συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια μέσω μικρών ποσών», δήλωσε ο Κρις ΛαΣίβιτα και η Σούζι Γουάιλς, προεκλογικοί σύμβουλοι του Ρεπουμπλικάνου σε ανακοίνωσή τους το πρωί της Παρασκευής.

Το βράδυ της Παρασκευής το ποσό έφτασε τα 52,8 εκατ. δολάρια. Το 30% των δωρεών έγινε από νέους δωρητές.

Πρόκειται για ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ στη διάρκεια μίας ημέρας στην WinRed, την επίσημη πλατφόρμα δωρεών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ξύπνησε το MAGA

«Ο αγύρτης Τζο και οι Δημοκρατικοί, με το κυνήγι μαγισσών τους, ξύπνησαν το κίνημα MAGA», σχολίασαν οι δύο σύμβουλοι αναφερόμενοι στο «Make America Great Again» (Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη), κεντρικό σύνθημα του Τραμπ.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων Μάικλ Γουάτλεϊ δήλωσε ότι περισσότεροι από 485.000 άνθρωποι έκαναν δωρεά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

«Ο αμερικανικός λαός στέκεται στο πλευρό του προέδρου Τραμπ μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να επενδύσουμε αυτούς τους πόρους για να ενισχύσουμε τη συμμετοχή στις εκλογές, να προστατεύσουμε τις κάλπες και να επανεκλέξουμε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ», τόνισε.

Ένοχο έκριναν τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ένορκοι δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση του χρηματισμού της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα εκείνη να παραμείνει σιωπηλή για τη σχέση που είχε συνάψει μαζί του τη δεκαετία του 2000.

Οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι κήρυξαν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Σημειωτέον δε ότι για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτείτο ομοφωνία.

Ναυτεμπορική