Ισραήλ 5 Ιουνίου 2024

Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε κατά της Χεζμπολάχ

Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε κατά της Χεζμπολάχ

Το βόρειο Ισραήλ φλέγεται από πυρά της Χεζμπολάχ

Περιοδεία στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο πραγματοποιεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε δηλώσεις του από την περιοχή, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι το εβραϊκό κράτος είναι “έτοιμο” για “ισχυρή στρατιωτική δράση” και στον βορρά, πέραν του πολέμου που διεξάγει εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο.

Η σιιτική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ ελέγχει τον νότιο Λίβανο και εξαπολύει συχνά επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά στόχων στο βόρειο Ισραήλ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εκκένωση περιοχών κοντά στη μεθόριο από τους Ισραηλινούς κατοίκους τους.

Η Χεζμπολάχ επιτρέπει εξάλλου και στη σουνιτική ισλαμιστική Χαμάς (και οι δυο τους διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν) να εξαπολύει επίσης πλήγματα από το έδαφος του Λιβάνου κατά του Ισραήλ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube