Μια τραγωδία που κάποιοι την μετέτρεψαν σε «βαρίδι»!

Μια τραγωδία που κάποιοι την μετέτρεψαν σε «βαρίδι»!

Μισός αιώνας πέρασε από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο…50 χρόνια από τις τουρκικές αγριότητες …Το εθνικό μας δράμα είναι πως 50 χρόνια μετά η Τουρκία είναι έτοιμη να οδηγήσει τα εγκλήματα της σε «παραγραφή» με την έγκριση των δυτικών «συμμάχων». Στην Αθήνα δεν μιλάμε πια για το Κυπριακό, παρά μόνο αν μας δοθεί αφορμή…Όπως για παράδειγμα το εξαιρετικό βιβλίο του Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη με τίτλο «Δημήτρης Ψαθάς. Ο Πόντιος Χρονογράφος και η Γη της Κύπρου».

Ο δικηγόρος και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά και Πρόεδρος της Ακαδημίας Γραμμάτων και τεχνών της Κύπρου, μιλά για το βιβλίο του αλλά και για την Κύπρο…Για το Κυπριακό που πολύ γρήγορα , δυο,τρία χρόνια μετά από την βάρβαρη τουρκική εισβολή, άρχισε να αντιμετωπίζεται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα περίπου ως «βαρίδι». Φθάσαμε 50 χρόνια μετά να το «εξαφανίσουμε» από την λίστα των απαράβατων όρων ακόμη και για να συζητήσουμε με την Τουρκία! Τώρα συζητάμε σαν να μην υπήρξε ποτέ τουρκική εισβολή, λες και στην Κύπρο δεν υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα…Πως φθάσαμε ως εδώ και που βαδίζουμε;

Η ανάλυση του κ.Αιμιλιανίδη, ρεαλιστική ,ψύχραιμη, αποκαλυπτική. Ο καθηγητής Δρ Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης είναι εν ενεργεία δικηγόρος, καθηγητής δικαίου και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας Γραμμάτων και τεχνών της Κύπρου. Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε εκδότης της Επιθεώρησης Κυπριακού & Ευρωπαϊκού Δικαίου και Πρόεδρος του Κέντρου Επιστημονικού Διαλόγου και Έρευνας. Έχει τιμηθεί για το έργο του με το βραβείο Άννυς Τσάτσου από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου στην Αθήνα. Έχει επίσης διορισθεί ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος της Γενικής Εισαγγελίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κύριες δημοσιεύσεις του περι-λαμβάνουν: Labour Law in Cyprus (Kluwer, 2016), Κυπριακό Κληρονομικό Δίκαιο (Hippasus, 3η, 2015), Religion and Law in Cyprus (Kluwer, 2nd, 2014), Constitutional Law in Cyprus (Kluwer, 2014), Family and Succession Law in Cyprus (Kluwer, 2012), Το νέο Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο των συμβάσεων (2009), Κυπριακό Δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων (2007), Επαγγελματικό Δίκαιο των Δικηγόρων (2007), Κοινοβουλευτική Ιστορία της Κύπρου 1964-1976 (2007), Η υπέρβαση του Κυπριακού Συντάγματος (2006), Το Κυπριακό Δίκαιο του Γάμου και του Διαζυγίου (2006), Βιβλιογραφία Κυπριακού Δικαίου (2005), Η Κοινοβουλευτική συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων στην Κύπρο (2003).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube