REAL TIME |

Γαλλία , Ισραήλ , Παλαιστίνη 23 Ιουνίου 2024

Le Figaro: Ο Πρόεδρος που κάνει ότι δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει

Le Figaro: Ο Πρόεδρος που κάνει ότι δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει
Δεν έχει εκφράσει κανένα δημόσιο λόγο μετά το βιασμό του κοριτσιού. Ξαφνικά σιωπά. Ο πρόεδρος Μακρόν παραμένει άφωνος, τυφλός και κωφός.
Ο βιασμός της 12χρονης Εβραιοπούλας στο Courbevoie της Γαλλίας, σε συνδυασμό με τις θανατικές απειλές και την έκρηξη του αντισημιτισμού, είναι μέρος μιας βαθιάς ριζωμένης αντιεβραϊκής κουλτούρας που χρειάζεται μόνο λίγους πυρομανείς ρήτορες για να φτάσει στο έγκλημα.
Στον ποταμό ύβρεων, φυσικής βίας και εκφοβισμών στα κοινωνικά δίκτυα ή στους δρόμους που τόσοι πολλοί Γάλλοι Εβραίοι έχουν υποστεί μετά την 7η Οκτωβρίου, το αποκορύφωμα του αίσχους ολοκληρώθηκε με τον ομαδικό βιασμό που υπέστη ένα 12χρονο κορίτσι από τρία παιδιά της ίδιας ηλικίας. Αποκορύφωμα σκληρότητας και απανθρωπιάς που μόνο «ανεξήγητο» δεν είναι.
Επί επτά χρόνια, ο Πρόεδρος Μακρόν δεν φείδεται ευκαιριών για να μας κάνει επίδειξη των ρητορικών του ικανοτήτων του : μπορεί εύκολα να μιλήσει για τα πάντα, να υπερασπιστεί έξοχα όλες τις θέσεις κατά το προσφιλές του « en même temps » (και τούτο και τ’ άλλο») οδηγώντας στην ψυχολογική εξάντληση οποιονδήποτε αντικρούει τις μονίμως διφορούμενες απόψεις του. Ο Πρόεδρος έχει άποψη για τα πάντα και έχει και μια εξήγηση για τα πάντα. Αστείρευτη ευφράδεια και φοβερό μυαλό. Εκτός από ένα θέμα στο οποίο περιέργως οι αναλυτικές του ικανότητες δεν του επιτρέπουν να φτάσει στην λύση του μυστηρίου. Αντιμέτωπος με την έκρηξη των αντιεβραϊκών εκδηλώσεων μετά το πογκρόμ της 7ης Οκτωβρίου επί ανυπεράσπιστων αμάχων από ισλαμιστές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ (καθώς και από ανώνυμους κατοίκους της Γάζας που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση χάους), ο Εμανουέλ Μακρόν έχει μόνο τρεις χαρακτηρισμούς : « ανεξήγητο, αδικαιολόγητο, απαράδεκτο.” Δεν έχει εκφράσει κανένα δημόσιο λόγο μετά το βιασμό του κοριτσιού. Ξαφνικά σιωπά. Ο πρόεδρος όλων των Γάλλων ήταν απών και κατά τη διάρκεια της πορείας κατά του αντισημιτισμού τον Νοέμβριο του 2023.
Ο πρόεδρος Μακρόν παραμένει άφωνος, τυφλός και κωφός. Δεν έχει καμία «εξήγηση» για το τι τρομάζει το 90% των Εβραίων πολιτών σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ifop. Προφανώς θεωρεί «ανεξήγητη» την φυγή εβραίων Γάλλων που ποτέ δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή. Οταν ο ηγέτης μιας χώρας αρνείται από πολιτικό συμφέρον να κατονομάσει την πηγή του αντιεβραϊκού μίσους, εμποδίζει τους πολίτες του να εντοπίσουν τους εχθρούς τους. Γιατί ο εχθρός των Εβραίων είναι εχθρός όλων εκείνων που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά σε μία δημοκρατία. Όταν ο ηγέτης μιας χώρας αρνείται να συμμετάσχει σε μια εθνική πορεία κατά του αντιεβραϊκού μίσους τον Νοέμβριο του 2023, προτιμώντας να μείνει μακριά, η απουσία του «εξηγεί» στους πολίτες το ποιους φοβάται.
Ο πρόεδρος Μακρόν δεν έχει εξήγηση για τον αντισημιτισμό, αυτός που έχει εξηγήσεις για τα πάντα. Δεν έχει διαβάσει τα πολυάριθμα έργα που εκδόθηκαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα αίτια του σημερινού αντιεβραϊκού μίσους. Δεν θέλει να «εξηγήσει» στους Γάλλους ότι είναι η μεταναστευτική του πολιτική, ενισχύοντας πέρα από κάθε μέτρο εκείνη των ασύνετων προκατόχων του, η οποία ξεχύνει στο εθνικό έδαφος άτομα που προέρχονται από χώρες όπου η αντιεβραϊκή κουλτούρα είναι κοινός τόπος όταν δεν είναι θεσμοθετημένη.
Τον Νοέμβριο του 2023, με το πρόσχημα της «εθνικής ενότητας», στην πραγματικότητα εξέφραζε τον φόβο του για τις αντιεβραϊκές ορδές του ισλαμοαριστερισμού έτοιμες να τα σπάσουν όλα με το πρόσχημα της ψευδογενοκτονίας κατά της Γάζας. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε ότι αυτοί οι άμαχοι της Γάζας δεν προστατεύτηκαν ούτε στιγμή ούτε από τους ηγέτες της Χαμάς (τους οποίους εξέλεξαν) και κρύβονται στα τούνελ τους ενώ εκτρέπουν την επισιτιστική βοήθεια, ούτε από τις αιγυπτιακές αρχές που θα μπορούσαν να έχουν εδώ και έξι μήνες ανοίξει το πέρασμα της Ράφα και να υποδεχτούν προσωρινά αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους με την υποστήριξη της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας (την οποία ο Πρόεδρος Σίσσυ αρνείται πεισματικά).
Ο πρόεδρος Μακρόν δεν έχει εξήγηση για τον αντισημιτισμό, αυτός που έχει εξηγήσεις για τα πάντα. Δεν έχει διαβάσει τα πολυάριθμα έργα που εκδόθηκαν εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα αίτια του σημερινού αντιεβραϊκού μίσους. Δεν θέλει να «εξηγήσει» στους Γάλλους ότι είναι η μεταναστευτική του πολιτική, ενισχύοντας πέρα από κάθε μέτρο εκείνη των ασύνετων προκατόχων του, η οποία ξεχύνει στο εθνικό έδαφος άτομα που προέρχονται από χώρες όπου η αντιεβραϊκή κουλτούρα είναι κοινός τόπος όταν δεν είναι θεσμοθετημένη. Χώρες όπως η Αίγυπτος, η Συρία, η Τουρκία, ο Λίβανος, το Πακιστάν κ.λπ. όπου το Mein Kampf δεν είναι μόνο δωρεάν διαθέσιμο αλλά και μπεστ σέλερ. Χώρες όπου τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών θεωρούνται από ακαδημαϊκούς και θρησκευτικούς ταγούς ιστορικό ντοκουμέντο πρωταρχικής σημασίας για την αποκάλυψη της εβραϊκής συνωμοσίας. Χώρες όπου η εβραϊκή θρησκεία προσβάλλεται στα σχολικά εγχειρίδια, όπου το Ολοκαύτωμα αρνείται επίσημα, όπου το κράτος του Ισραήλ είναι καταδικασμένο σε καταστροφή. Αυτό είναι το πολιτισμικό υπόβαθρο στο οποίο μεγάλωσαν οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έφτασαν από τον ισλαμικό κόσμο και αποφάσισαν να καλωσορίσουν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Δεν υπάρχει καμία δυσκολία να «εξηγήσουμε» το κύμα αντιεβραϊκού μίσους που μαστίζει τη χώρα μας. Προκύπτει από την παρουσία πληθυσμών εμποτισμένων πολιτισμικά με αντι-ιουδαισμό. Μέσω της προπαγάνδας, κατάφεραν να μεταδώσουν σε μια αφελή και αμόρφωτη επαναστατημένη νεολαία τον αταβιστικό αντιιουδαϊσμό τους για έναν δίκαιο πολιτικό σκοπό εναντίον του Ισραήλ, ενός «αποικιακού και γενοκτονικού κράτους». Μπορεί ένα τόσο ολοφάνερο γεγονός να διαφεύγει της σοφίας του προέδρου μας ; Οι Γάλλοι δεν κάνουν λάθος και κάθε δημοσκόπηση δείχνει τη διαύγεια της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας απέναντι στον κίνδυνο του ισλαμοαριστερισμού. Ωστόσο, η διαύγεια του πολίτη δεν μπορεί να είναι αρκετή για να πολεμήσει το κακό όταν ο ηγέτης της χώρας του κάνει ότι δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει. Η επερχόμενη τραγωδία δεν θα είναι στην Ανατολή. Είναι ήδη εδώ στο σπίτι μας.
Le Figaro
21/6/24
Μετάφραση: Μπάμπης Πετράκης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube