REAL TIME |

Κυπριακή ΑΟΖ: Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας επιτηρεί τις εργασίες για πόντιση καλωδίων

Κυπριακή ΑΟΖ: Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας επιτηρεί τις εργασίες για πόντιση καλωδίων

Ως εγγυήτρια δύναμη του ψευδοκράτους

Ξεκίνησαν οι εργασίες του ιταλικού σκάφους Teliri το οποίο έχει αναλάβει την πόντιση καλωδίων τηλεπικοινωνίας από την Κύπρο προς την Ελλάδα και στη συνέχεια προς την Ιταλία.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, το σκάφος βρίσκεται υπό την παρακολούθηση του τουρκικού ναυτικού ξεκίνησαν εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Το σκάφος, το οποίο αναμένεται να πλεύσει εντός δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ τον Ιούλιο, πλέει στα νοτιοδυτικά της Κύπρου παρακολουθούμενο διακριτικά από την κορβέτα Bartin του τουρκικού ναυτικού.

Η  Τουρκία θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που έχει δεσμευθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για τις εργασίες του ιταλικού πλοίου, βρίσκεται επί τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ως εκ τούτου κάθε φορά που υπάρχει στην περιοχή κάποια δραστηριότητα, η Άγκυρα προχωράει σε αποστολή πλοίου προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Αγκυρα αντέδρασε και στη σχετική NAVTEX  που εκδόθηκε από τις κυπριακές αρχές, προκειμένου να προωθήσει τον ισχυρισμό.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube